Labāk • IR.lv

Labāk

2
Nellija Ločmele

Pēcvēlēšanu rītā mierīgi iedzēru tēju — galu galā, rokas par rezultātiem nebija jālauza. Atzīšos, mana prognoze bija pesimistiskāka, tāpēc atviegloti uzelpoju par to, ka 13. Saeimā nekādi nepietiek balsu valdībai, par kuru varētu priecāties Putins, un vēlētāji novērsušies arī no oligarhiskajā mijkrēslī veģetējošās ZZS. Ceru, ka tas liks apvienībai kritiski pārcilāt savu politisko mantojumu un beidzot noņemt hūti.

Tomēr salīdzinoši labais rezultāts dod iemeslus arī bažām. Tik sadrumstalotā Saeimā vairākuma valdības izveidei nepieciešami četri vai pat pieci partneri, taču sabalsoto spēku vērtības, retorika un pieredze ir tik atšķirīgas, ka vienkāršu kompromisu te nebūs. Nav skaidrs, vai izdosies simbolisks pārmaiņu pieteikums, nākamo valsts simtgadi 18. novembrī sākot ar jaunu valdību. Svarīgāka, protams, ir tās darbaspēja un ilglaicīgums, kas ietekmēs mūsu visu dzīvi pēc tam, kad svētku salūta uguņi būs apdzisuši.

Šogad vēlēšanu izvēle bija ļoti plaša, un laikam tāpēc emocijas un viedokļu sadursmes — īpaši kaislīgas. Parlaments nu ievēlēts, tā pilnvaru laikā mums visiem būs jāprasa rezultāts no politiķiem, rūpīgi jāskatās uz nagiem valsts un ES fondu naudas tēriņiem, jāsauc pie atbildības tie, kas netur vārdu.

Ticu un ceru, ka Ir lasītāji turpinās prasīgi sekot valstī notiekošajam. Arī mēs to noteikti gribam darīt ar jūsu visu atbalstu — tāpēc aicinu izmantot iespēju jau līdz 21. oktobrim abonēt Ir nākamajam gadam par izdevīgāku «agro putnu» cenu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu