Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Pirmais cilvēks uz Mēness
Kristīne Simsone

oooo Pirmais cilvēks uz Mēness / First Man. Režisora Damjēna Šazela (33) karjeras temps reibina: debijas drāma Atsitiens (Whiplash) tika izrādīta Kannu kinofestivālā, nostalģiskais mūzikls La La Land: Kalifornijas sapņi saņēma sešus Oskarus. Režisora jaunākā filma — biogrāfiskā drāma par Nīla Ārmstronga misiju uz Mēnesi — ir moderns varoņstāsts, kura galvenais personāžs, Raiena Goslinga spēlētais astronauts, ir neordinārs tēls: neatšifrējami introverts. Režisors viņa personību necenšas glorificēt vai piepucēt. Lai arī dažviet sižetā ieskanas amerikāniski nacionālpatriotiskas toņkārtas, filma ir kodolīga laikmeta drāma, kuras dinamiskais montāžas temps to padara par aizraujošu un spraiguma pilnu skatāmvielu. Kino no 12. oktobra.

oooc Vīrieši viņas dzīvē / Un beau soleil intérieur. Franču režijas klasiķes Klēras Denī jaunākā filma, neraksturīgi viņai, rotaļājas ar romantiskās komēdijas žanru. Stāsts par attiecību meklējumiem pēc šķiršanās ir atbruņojoši cilvēcīgs, bez «pūdercukura» jeb uzskaistinājuma kārtiņas. Sekojot galvenās varones Izabellas (Žiljeta Binoša) mēģinājumiem sākt jaunas attiecības, režisore stāstā ievērpj traģikomisku notikumu virkni, kas ataino to, cik stereotipiski ar jaunības kultu apsēstā Rietumu sabiedrība uzlūko sievietes. No 12. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu