«Esmu brīvs no jebkādām atkarībām» • IR.lv

«Esmu brīvs no jebkādām atkarībām»

2
Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS). Foto — LETA
Ieva Jakone

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) atzīst, ka pirms diviem gadiem ir sodīts par narkotiku glabāšanu, bet par to esot uzzinājis tikai tagad

Tas bija kapitāls šoks! Tā Latvijas Zaļās partijas vadītājs Edgars Tavars raksturo brīdi, kad uzzinājis par partijas biedram, Jūrmalas mēram Gatim Truksnim piemēroto sodu par narkotiku glabāšanu. Skandāls sākās nedēļu pirms Saeimas vēlēšanām — raidījums Nekā personīga atklāja, ka Valsts policija uzlikusi politiķim simt eiro sodu. 2016. gadā  KNAB veica kratīšanu Jūrmalas domē par partijas No sirds Latvijai un ZZS  iespējamu nelikumīgu finansēšanu. Pārbaudes laikā pie Trukšņa atrasta šļirce ar kokaīna paliekām un viņa DNS uz adatas. Tavars pieļauj, ka tas, iespējams, ZZS noņēmis nost arī kādu punktu vēlēšanās.

Nedz Truksnis, nedz Jūrmalas dome līdz vēlēšanām nesniedza komentārus par politiķa atkarības problēmām, taču pirmdien, 8. oktobrī, steidzami tika sasaukta opozīcijas pieprasītā ārkārtas sēde par Trukšņa atcelšanu. Ar ZZS un Saskaņas balsu vairākumu — deviņām — mērs amatu saglabāja. Par atcelšanu balsoja četri Tev, Jūrmalai, un divi Nacionālas apvienības deputāti.

«Tas man bija jaunums,» viņš domes deputātiem ar akmenscietu seju skaidroja par raidījumā izskanējušo. «Neesmu ticis iepazīstināts un zinājis par šādu administratīvo sodu, tāpēc nevaru arī neko komentēt,» viņš sacīja, vienlaikus atzīstot, ka šāds sods patiešām esot piemērots, bet viņš par to uzzinājis tikai tad, kad pēc raidījuma noskatīšanās iegājis portālā Latvija.lv. «Esmu brīvs no jebkādām atkarībām,» deputāts sacīja gan sēdē, gan pēc tās, atbildot  žurnālistiem. Vai bijis brīvs no atkarībām arī pirms diviem gadiem? «Vēlreiz saku — esmu brīvs no jebkādām atkarībām, neatbalstu narkotiku lietošanu.» Vaicāts, vai, esot mēra amatā, kādreiz ir lietojis narkotikas, Truksnis saminstinās: «Neesmu nekādā gadījumā… nu, es pateicu visu, ko es esmu pateicis.»

Lai pierādītu, ka narkotikas nelieto, pilsētas vadītājs 4. oktobrī nodevis urīna analīzes Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā (RPNC). Ir izdodas ar analīžu rezultātiem iepazīties — tajās patiešām nav konstatētas ne kokaīna, ne citu narkotiku pēdas. Vēl tiek gaidīti rezultāti arī no Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra. «Nekā slikta arī tur nebūs, jo tur nevar būt nekas,» Truksnis sola.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu