Zināms provizoriskais 13.Saeimas sastāvs (papild.) • IR.lv

Zināms provizoriskais 13.Saeimas sastāvs (papild.)

16
Balsu skaitīšana 13.Saeimas vēlēšanās 142.vēlēšanu iecirknī Rīgas Kongresu namā. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Saskaitot balsis arī visos vēlēšanu iecirkņos, ir mainījies potenciālais mandātu sadalījums nākamajā Saeimā, partijai “Saskaņa” zaudējot vienu deputāta vietu, bet to iegūstot partijai “KPV LV”, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVL) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti par visiem vēlēšanu iecirkņiem.

Atbilstoši jaunākajiem rezultātiem, “Saskaņa” nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, “KPV LV” un Jaunā konservatīvā partija – pa 16, “Attīstībai/Par” un Nacionālā apvienība – pa 13, ZZS – 11, bet “Jaunā Vienotība” – 8 deputātu vietas.

CVK) ir beigusi apkopot provizoriskos vēlēšanu rezultātus, tādējādi darot zināmu nākamās Saeimas sastāvu.

“Saskaņa” – 23 vietas Saeimā

13.Saeimas vēlēšanās uzvarējusi “Saskaņa”, kura Saeimā iegūs 23 vietas. Rīgas vēlēšanu apgabalā pie Saeimas deputātu mandātiem no “Saskaņas” saraksta tiks ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis, Rīgas domes deputāte Regīna Ločmele-Luņova, bijusī Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes direktora vietniece Ļubova Švecova, publicists Nikolajs Kabanovs, kā arī līdzšinējie Saeimas deputāti Andrejs Klementjevs, Jānis Urbanovičs, Jūlija Stepaņenko, Boriss Cilevičs, Ivans Klementjevs, Igors Pimenovs un Artūrs Rubiks.

Vidzemes apgabalā no “Saskaņas” saraksta nākamajā Saeimā iekļūs Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs, deputāts Jānis Ādamsons un bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktore Evija Papule. Latgalē no “Saskaņas” saraksta Saeimā tiks Daugavpils domes izpilddirektore Inga Goldberga un Daugavpils novada domes deputāts Edgars Kucins, 12.Saeimas deputāti Ivans Ribakovs, Jānis Tutins un Vladimirs Nikonovs, kā arī SIA “Rēzeknes slimnīcas” valdes loceklis Jānis Krišāns.

Kurzemē no “Saskaņas” saraksta nākamajā Saeimā tiks Liepājas domes deputāts Valērijs Agešins, savukārt no Zemgales apgabala – Saeimas deputāti Ivars Zariņš un Vitālijs Orlovs.

“KPV LV” – 16 vietas

16 deputātu vietas 13.Saeimā varētu iegūt partija “KPV LV”. No Rīgas apgabala par nākamā parlamenta deputātu kļūs Saeimas deputāts un bijušais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artuss Kaimiņš, partijas premjerministra amata kandidāts un advokāts Aldis Gobzems, Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents, bijušais “RīgaTV 24” raidījuma vadītājs Didzis Šmits, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ivars Puga un SIA „Jumburgs” valdes locekle Iveta Benhena-Bēkena.

No “KPV LV” Vidzemes saraksta Saeimā iekļūs uzņēmēja Linda Liepiņa, zvērināts advokāts Aldis Blumbergs, reģionālās pašvaldības policijas lietvede Ieva Krapāne un Ādažu novada domes deputāte, bijusī partijas “Saskaņa” deputāta amata kandidāte Karina Sprūde. Zemgales apgabalā no “KPV LV” nākamajā Saeimā iekļūs Jēkabpils domes deputāts Kaspars Ģirģens, Jelgavas novada domes pārstāvis Ralfs Nemiro un SIA “Lietas MD” lielo klientu pārdošanas vadītājs Jānis Vitenbergs.

Saeimas vēlēšanu rezultātā Kurzemē “KPV LV” iegūs trīs deputātu mandātus un Saeimā strādās Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa palīgs un Latvijas Lobētāju asociācijas valdes loceklis Atis Zakatistovs, kravas pārvadājumu uzņēmuma SIA “Monēta” finanšu vadītāja Ramona Petraviča un Kuldīgas novada domes deputāts Ēriks Pucens. Savukārt “KPV LV” no Latgales pārstāvēs Saeimas deputāta, “Saskaņas” deputāta kandidāta Anrija Matīsa palīdze Janīna Kursīte.

Jaunā konservatīvā partija – 16 vietas

Arī Jaunā konservatīvā partija (JKP) 13.Saeimā ieguvusi 16 deputātu vietas. No Rīgas apgabala JKP Saeimā pārstāvēs Rīgas domes deputāte Juta Strīķe, kādreizējais Latvijas ekonomikas un finanšu uzraudzības administrators Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu ģenerāldirektorātā Gatis Eglītis, lidostas “Rīga” padomes loceklis un satiksmes jomas eksperts Tālis Linkaits, Rīgas domes deputāte Linda Ozola un SIA “Your move” rīkotājdirektors Reinis Znotiņš. No Latgales apgabala JKP pārstāvēs Latgaliešu kultūras biedrības vadītāja Ilga Šuplinska un Valsts ieņēmumu dienesta vecākais izmeklētājs Juris Rancāns.

JKP no Vidzemes Saeimā pārstāvēs Rīgas domes deputāti, bijušais tieslietu ministrs, partijas premjerministra amata kandidāts Jānis Bordāns un Rīgas domes deputāte, operdziedātāja Evita Zālīte-Grosa, kā arī Jūrmalas domes deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla, Daugmales pamatskolas skolotāja Anita Muižniece un JKP Ētikas komisijas vadītāja vietnieks Normunds Žunna. No Zemgales JKP 13.Saeimā pārstāvēs Rīgas domes deputāti Krišjānis Feldmans un Sandis Riekstiņš, bet no Kurzemes JKP darbu Saeimas deputāta amatā sāks Rīgas domes deputāts, bijušais KNAB izmeklētājs Juris Jurašs un SIA “Hubbs” valdes priekšsēdētājs Uldis Budriķis, kurš ierindojies otrajā vietā dziedātājas Ievas Akurateres kandidatūras daudzo svītrojumu dēļ.

“Attīstībai/Par!” – 13 vietas

Saskaņā ar galīgajiem CVK datiem, partiju apvienība “Attīstībai/Par” nākamajā Saeimā iegūs 13 deputātu mandātus. No Rīgas apgabala nākamajā Saeimā iekļūs bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, uzņēmējs Mārtiņš Staķis, Pasaules Dabas fonda valdes locekle Vita Anda Tērauda, ANO Attīstības programmas Ukrainā padomniece pretkorupcijas jautājumos Inese Voika un SIA “RHC Consulting” direktore Marija Golubeva. Vidzemes apgabalā no “Attīstībai/Par” Saeimā iekļūs Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks, kardiologs Andris Skride, SIA “ACT” finanšu direktore Inese Ikstena un rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska.

No Latgales apgabala “Attīstībai/Par” mandātu 13.Saeimā iegūs Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars, savukārt no Zemgales apgabala – Bauskas novada domes deputāts Artūrs Toms Plešs un Latvijas Lauksaimniecības Universitātes dekāns Ilmārs Dūrītis. Bet no Kurzemes – bijušais Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce.

Nacionālā apvienība – 13 mandāti

Arī Nacionālā apvienība 13.Saeimā iegūs 13 mandātus. No Rīgas apgabala ievēlēti kultūras ministre Dace Melbārde, kā arī Saeimas deputāti Rihards Kols, Ritvars Jansons un Aleksandrs Kiršteins. No Vidzemes apgabala deputāta krēslus iegūs partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, deputāts Jānis Dombrava un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš.

Nacionālo apvienību no Latgales pārstāvēs Rēzeknes domes deputāts Edmunds Teirumnieks, no Kurzemes apgabala Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule un Talsu novada pašvaldības deputāte Ilze Indriksone, savukārt no Zemgales apgabala – Saeimas deputāti Edvīns Šnore un Inguna Rībena.

ZZS – 11 vietas

CVK informācija liecina, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) 13.Saeimā iegūs 11 deputātu vietas. No Rīgas apgabala Saeimā ievēlēta finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un veselības ministre Anda Čakša. No Vidzemes apgabala ZZS Saeimā pārstāvēs Ministru prezidents Māris Kučinskis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Saeimas deputāts, Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs Armands Krauze.

No Latgales apgabala ZZS nākamajā Saeimā pārstāvēs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, no Kurzemes – Saeimas deputāti Gundars Daudze un Jānis Vucāns, bet no Zemgales – Saeimas deputāts Viktors Valainis un satiksmes ministrs Uldis Augulis.

“Jaunā Vienotība” – 8 mandāti

Visbeidzot “Jaunā Vienotība” 13.Saeimā iegūs astoņas vietas. No Rīgas apgabala “Jauno Vienotību” nākamajā Saeimā pārstāvēs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un Saeimas deputāts Andrejs Judins. No Vidzemes apgabala “Jauno Vienotību” pārstāvēs Saeima deputāti Inese Lībiņa-Egnere un Ainars Latkovskis, no Latgales – Saeimas deputāts Aldis Adamovičs, no Kurzemes – ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, bet no Zemgales – labklājības ministrs Jānis Reirs.

(atjaunota visa ziņa)

Komentāri (16)

Pandora 07.10.2018. 16.05

“Suņu būdai” jau nosaukums labu labais. Kreiso flangu varētu saukt “Varen plaša mana zeme dzimtā”, piemēram.

+3
0
Atbildēt

0

Pandora 07.10.2018. 15.58

Nav lielas starpības. Tik un tā tagad Sēžu zālē būs divi sanitārie kordoni, kam visi staigās apkārt ar līkumu. Ja pārējie ir atbildīgi politiķi, protams.

+4
-1
Atbildēt

1

    tonijs > Pandora 07.10.2018. 16.12

    Atbildīgs politiķis ir tas, kas pilda vēlētājiem dotos solījumus. Partijas solīja nesadarboties ar Saskaņu, bet nesolīja tos pilnībā ignorēt vai tiem netuvoties, kas arī nav vajadzīgs un būtu tikai liekulīga izrādīšanās, jo sadzīves līmenī starp latviešiem un nelatviešiem lielu nesaskaņu – paldies dievam- nav.

    +1
    -2
    Atbildēt

    3

    Pandora > tonijs 08.10.2018. 06.54

    Tonijs… tas ir tāds Antiņa modernizējums.

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    Jānis Lakijs > Pandora 08.10.2018. 10.14

    Nē. “Tonijs” ir no viņa darbavietas adreses… Antonijas ielā.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    kolpants > tonijs 08.10.2018. 11.15

    jo sadzīves līmenī starp latviešiem un nelatviešiem lielu nesaskaņu – paldies dievam- nav
    Это только потому, что о политике стараемся не говорить. Но в комментариях на порталах и про голосовании все и выплываем.
    Поэтому это такая демагогия Шадурского про конец сегрегации после школьной реформы. Так как никаких реальных механизмов нет, по той простой причине, что их и не старались придумать, не для этого школьная реформа была задумана

    0
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > tonijs 07.10.2018. 19.44

    Atceros viena staļiniskā “ņedobitka”, WWII un GULAG apoloģēta, priekšvēlēšanu plakātu, kur tas bija sevi nostādījis pret Ļurbanoviču. Lētticīgo plāprātiņu dēļ tam izdzimtenim gandrīz izdevās,aizlaist kanalizācijā latviešu valsti. Labi, ka Olšteina sešinieks iztraucēja.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

J.šveiks 07.10.2018. 18.00

lai gan man nav diplomatiskas izglītības , visstabilāko valdību redzu Bordāna vadībā , ņemot koalīķijā , aizmirsu kā viņu sauc , to ar tiem nozāģētajiem raģeļiem , un visus pārējos , tad krievi paliks par apsmieklu , priecājos , ka zaeimā netika komunisti , brigmans , barča un aģents 007 parādnieks, ja, tā nevirzīsies , var iznākt opā, tas ir saskrejot kopā krieviem ar to kuram raģeļi nozāģēti un ar trubas sārkanajiem, būs galīgā tintē, tāds mans funktiers, uzsveru , ka man nav diplomatiskas izglītības , tādēļ varbūt alojos.

+4
-2
Atbildēt

2

    tonijs > J.šveiks 07.10.2018. 18.14

    Koalīciju var sastiķēt arī bez Kaimiņa KPV, bet vai Lemberga biznesa projekts ZZS ir labāks par Šlesera biznesa projektu KPV, es nezinu. Arī NA ir apliecinājuši sevi kā neuzticamus koalīcijas partnerus un savulaik bezatbildīgi šūpojuši valdību. Tomēr kāds no viņiem būs jāņem, citādi nesanāks vairākums. JKP un KPV tagad paralēli mēģinās veidot koalīciju, bet pārējās partijas domās, kuram dārgāk pārdoties.

    +1
    -2
    Atbildēt

    1

    tonijs > tonijs 07.10.2018. 20.56

    Lūk, NA jau sākusi spēlēt spēlītes, paziņojot, ka varētu iet 6 partiju koalīcijā, kurā būtu arī KPV. Mērķis skaidrs – mazināt savu savu slēpto konkurentu JKP ietekmi šajā koalīcijā.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    QAnon > J.šveiks 07.10.2018. 19.47

    Ne dēļ diplomātiskās izglītības trūkuma, bet gan dēļ vecuma, sifiļisa un fekāliju stumdīšanas izraisītās plānprātības.

    +2
    -2
    Atbildēt

    1

    J.šveiks > altinyildiz 07.10.2018. 20.22

    cilvēk , tev neliekas ka pienācis laiks atgriezties trakomājas palātā, beidz maitāt te gaisu , pameklē mediju krievalodīgajā telpā

    +4
    0
    Atbildēt

    1

    Vahamurka > J.šveiks 08.10.2018. 23.31

    Ne ZZS,ne NA koalīcijā netiks ņemti,JKP+KPV+A/P+JV,lai var netraucēti atsākt tirgot uzturēšanās atļaujas mūsu mīļajiem austrumu kaimiņiem.Izglītību latviešu valodā,protams,atcelsim,lai andelei noņemtu pēdējos šķēršļus,Šadurski aizsūtīsim uz eiroparlamentu.Dzīve sāk izskatīties rožainākās krāsās.

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    Vahamurka > Vahamurka 08.10.2018. 23.32

    Ak jā,un vēl atļausim gejiem un lezbietēm precēties,lai sekotu labākajām rietumu vērtībām.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu