Veselības ministre uzsāk studijas doktorantūrā Latvijas Universitātē • IR.lv

Veselības ministre uzsāk studijas doktorantūrā Latvijas Universitātē

5
Veselības ministre Anda Čakša. Foto: Ieva Leiniša, LETA
Baiba Kļava

Veselības ministre Anda Čakša (ZZS) Ir apstiprināja, ka pagājušajā nedēļā noslēgusi studiju līgumu un sākusi studijas doktorantūrā Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē.

Kad studiju jautājumā ar ministri Ir sazinājās septembrī, Čakša vēl nebija izlēmusi, vai parakstīs studiju līgumu, jo bijusi “iekšējā dilemma” par to, vai pietiks laika gan studijām, gan darbam, tomēr tagad izlemts studijām par labu.

Ir vēstīja iepriekš, Čakša izturējusi konkursu un ieguvusi studiju vietu Medicīnas fakultātē. Ministre studēs par saviem līdzekļiem un nav pretendējusi uz budžeta vietu, lai nekonkurētu ar tiem, kam doktorantūras studijas ir “primārā izvēle”. Par savu specialitāti Čakša izvēlējusies sabiedrības veselību, un viņas promocijas darba tēma ir “Asinsrites slimību un citu neinfekciozo slimību riska faktoru mijiedarbību nozīme sabiedrības veselībā Latvijā”.

Jau ziņojām, ka 2018./2019. akadēmiskajā mācību gadā  uz četrām budžeta vietām LU Medicīnas fakultātes doktorantūrā startējuši 11 pretendenti, bet to, cik pieteikušies uz 10 maksas vietām, universitāte neatklāja. Oficiālā informācija LU mājaslapā vēsta, ka studiju ilgums ir trīs gadi jeb seši semestri un mācību gada maksa ir 2134 eiro. Nodarbības doktorantiem sākas jau ar šo mēnesi.

Čakša atzina, ka doktorantūras studijas uzskata par  “pievienoto vērtību” arī savam ministres darbam, bet tās neesot jāuzskata par signālu aiziešanai no politikas, bet gan kā sava redzesloka paplašināšanu, kas dod “pētnieciskās un akadēmiskās izglītības tālākiespējamību”.

Komentāri (5)

Sskaisle 03.10.2018. 09.23

zeme atveries – tas ir prātam neaptverami – patiešām – paši latvieši iznīcina latviešu tautu –
pat tik daudz nespēj iespringt , ka mūžīgam čekistam putinam būtu jāpacenšās mūs nobeigt

Jau augustā !!!! – nav pieejami valsts apmaksāti veselības izmeklējumi. Nodokļi tiek palielināti, pakalpojumi un pārtika sadārdzināti, bet ministri var vienkārši nestrādāt un par rezultātiem neatbildēt ….

zeme atversies – kur tad liksies – tei nabagi, kuri paši par izmeklējumiem nespēs samaksāt mirs – un mirst jau tagad – drausmīgi – čakša – tās nāves ir uz tavu sirdsapziņu – tas nu ir jāsaka skaidri un gaiši , tieši un konkrēti

+1
-1
Atbildēt

0

tonijs 03.10.2018. 16.54

Būs mums gudrāka Veselības ministre. Labas sekmes!

0
-1
Atbildēt

1

    J.šveiks > tonijs 03.10.2018. 18.24

    kad viņa to gradu dabūs , ministra beņķī sen cits būs iesvempies.

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    tonijs > J.šveiks 03.10.2018. 18.50

    To beņķi neviens jau nemaz tik ļoti nekāro.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu