Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pašvaldības uzņēmumā Rīgas Satiksme pirmdien notika kratīšana kriminālprocesā par krāpšanu lielā apmērā. Neviens darbinieks nav aizturēts, nav atzīts par aizdomās turēto un nav piemērots arī cits procesuālais statuss. Policija pirmdien bijusi arī Rīgas Satiksmes autobusu parkā Iļģuciemā. Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) kratīšanu saistīja ar priekšvēlēšanu laiku un novēlēja policijai saglabāt politisko neitralitāti.

Mēnesi pirms pilnvaru beigām Baltijas valstu kopuzņēmuma RB Rail izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa iesniedza atlūgumu kopuzņēmuma padomei un brīdināja, ka projekts var apstāties, jo nav efektīvi pārvaldīts. Premjers Māris Kučinskis (ZZS) to nodēvēja par «interesantu soli». Februāra sākumā uzņēmuma Lietuvas un Igaunijas akcionāri bija izteikuši Rubesai neuzticību, taču viņa palika amatā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sestdien teica runu ANO Ģenerālajā asamblejā. Viņš aicināja Krieviju atzīt padomju laikā pastrādātos noziegumus pret Latvijas iedzīvotājiem, kā arī pārtraukt konfliktu Ukrainas austrumos un atbrīvot 65 ukraiņu politieslodzītos. Ministrs uzsvēra cilvēktiesību nozīmi pasaulē un aicināja ANO uz pārmaiņām. Iepriekšējos gados ANO uzstājās Valsts prezidents.

Svētdien privātā viesu namā Aizputes novada Lažas pagastā tika sašauti trīs cilvēki. Policijai ir aizdomas par pasūtījuma slepkavības mēģinājumu. Sašautie — divi vīrieši un viena sieviete — nav Latvijas valstspiederīgie.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu