Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Zvaigzne ir dzimusi
Kristīne Simsone

ooo Zvaigzne ir dzimusi / A Star is Born. Aktieris Bredlijs Kūpers debitējis režijā ar klasisku melodrāmu, kas aizgūta no Holivudas zelta klasikas, proti, Džordža Kjūkora 1954. gadā režisētās tāda paša nosaukuma drāmas. Tajā izcilu un savai dzīvei pietuvinātu lomu nospēlēja leģendārā aktrise Džūdija Gārlenda. Kūpers slavas slogu nevētī tik niansēti kā Kjūkors, taču, neraugoties uz to, paredzu, ka filma būs hits — universālais stāsts joprojām darbojas, turklāt galveno lomu atveidotājiem — pašam Kūperam un Lēdijai Gāgai — noteikti būs pa kaulam piesaistīt savu pielūdzēju auditoriju. Viens aspekts gan nebeidz izbrīnīt — kaut arī dzīvojam sabiedrībā, kas ir krietni vien liberālāka nekā 20. gadsimta vidū, kad tapa filma ar Džūdiju Gārlendu, Kūpera filmā sievietes tēlam ir atvēlēts daudz mazāk rakstura un teikšanas pār savu dzīvi. Kino no 5. oktobra.

Bel Canto / Bel Canto. Lūk, filma par mākslas, konkrēti — operas, spēju ietekmēt cilvēkus un viņu lēmumus. Stāsts par operas dīvu, kura viesizrādes laikā Dienvidamerikā nokļūst ķīlnieku gūstā. Režisors Pols Veics līdz šim nav pārsteidzis ar izcilību, taču, redzot filmas aktieru ansambli, kņudina patīkama intriga — galvenajās lomās izcilā Džulianna Mūra un daudzpusīgais japāņu aktieris Kens Vatanabe. Neesmu redzējusi. Kino no 5. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu