Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Astrīdas Lindgrēnas jaunība
Kristīne Simsone

oooo Astrīdas Lindgrēnas jaunība / Unga Astrid. Subjektīvi — viena no šāgada Berlīnes kinofestivāla programmas favorītēm. Vitāla, cilvēciska un aizkustinoša, zviedru režisores Pernillas Fišeres Kristensenas veidotā Astrīdas Lindgrēnas biogrāfija ir pazīstamās autores personības portretējums. Filma, atskatoties Lindgrēnas jaunībā, skaudri un ar vislielāko empātiju ataino jaunas, ar spēcīgu raksturu apveltītas un inteliģentas sievietes līdz traģismam komplicēto dzīvi gurdenā sīkmiestā. Kino no 28. septembra.

ooc Eva. Intrigu pilnais stāsts aptver lērumu tēmu: autorību, morāli, iekāri un varas spēles. Tas gan pašam režisoram, šķiet, ir krietni par daudz, un filma lielākoties ir ļoti virspusēja; arī aktieriem, izskatās, ar šo lupatu deķīša veida scenāriju ir maz saskares punktu. Filmu vienīgi var uzlūkot kā konceptuālu B kategorijas darbu, ko gluži vai izņēmuma kārtā ar savu klātbūtni ir pagodinājuši tik labi aktieri kā Izabella Ipēra un Gaspārs Uliels. Kinoteātros Splendid Palace, Kino Bize un KSuns no 28. septembra.

oooo Skārda bungas / The Tin Drum. Viena no zināmākajām vācu kinoklasiķa Folkera Šlēndorfa filmām. Atkāpei — viņa filmogrāfijā, starp citu, ietilpst arī Latvijā norisošā 1976. gada kara drāma Coup de grâce. Filma Skārda bungas — izteiksmīgs maģiskā reālisma paraugs — ir balstīta Gintera Grasa tāda paša nosaukuma romānā. Tā ir simbolu un metaforu pilns, idejiski ietilpīgs stāsts par karu, neskaidro robežu starp veselo saprātu un neprātu. Vēstījuma centrā — zēns, kurš atteicās pieaugt. Kinoteātrī Splendid Palace 27. septembrī plkst. 19.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu