Vēlēšanu sekss • IR.lv

Vēlēšanu sekss

1
Aivars Ozoliņš

Saskaņa savā kampaņā iedarbina Kremļa sazvērestības teorijas un reliģiju

Vēlēšanu kampaņa Krievijas kaimiņvalstī Latvijā nebūtu pilnvērtīga, ja starp tās tematiem nebūtu «tikumības» un «tradicionālo vērtību», kuras Kremlis aizstāv tāpat, kā PSRS laikos visā pasaulē «cīnījās par mieru». Toties vismaz nevaram sūdzēties par mēģinājumiem šādā veidā ietekmēt vēlēšanas no ārpuses — ietekmētāji sen ir iekšpusē.

Gluži vai brīnums, ka šoreiz sekss un baznīca uzpeldēja tikai mēnesi pirms vēlēšanām. Toties ir pašsaprotami, ka šo kombināciju aktivizējusi tieši Saskaņa un pasniedz klasiski kremliskā starptautisku sazvērestību vīrakā.

Saskaņas galvenā tikumības aģente Jūlija Stepaņenko uzrakstījusi un vēl desmit Saeimas deputāti parakstījuši atklātu vēstuli valdībai ar prasību izvērtēt nevalstiskās organizācijas Papardes zieds aicinājumu atcelt Stepaņenko pašas — ar Nacionālās apvienības ideoloģiski dedzīgu un ZZS vienaldzīgi cinisku atbalstu — pirms trim gadiem Izglītības likumā iedabūtos «tikumības grozījumus».

Bet viņas partijas biedrs Jānis Urbanovičs parakstījis ar Saskaņu cieši saistītās biedrības Latgalīši (tās valdes loceklis Jānis Krišāns ir Saskaņas saraksta līderis Latgalē) vēstuli premjerministram un iekšlietu ministram, kurā apgalvots, ka mācītāja Pāvela Zeiļas aizturēšana septembra sākumā aizdomās par dzimumnoziegumiem esot provokācija, lai «pazemotu Latgali» pirms gaidāmās pāvesta vizītes.

Urbanovičs LTV raidījumam De facto uzbūra kristietības apkarotāju organizāciju tīklu, kas «prot vadīt visu šo valsti» un aptverot visu Eiropu, tāpēc mācītāja aizturēšana esot «provokācija visas Eiropas globālā mērogā». Un, kad jau viss ir tik globāli, tad jau Urbanovičs uzņemas arī pāvesta tiesības iecelt svēto kārtā: «Ja starp baznīckungiem ir svētie, tad šis ir tas gadījums!» Arī viņa partijas biedra Aleksandra Bartaševiča vadītā Rēzeknes pilsētas dome, protams, piekrīt Saskaņas pāvestam, ka mācītāja aizturēšana esot provokācija.

Par sociāldemokrātu pārkvalificējies padomjlaiku komjaunatnes funkcionārs Urbanovičs kā katoļu svēto kanonizētājs ir pikants pieteikums, lai nebūtu jāteic, ka ortodoksāla pornogrāfija. Taču kas vecam konjunktūristam var būt svētāks par ticīgo balsu zvejošanu?

Diemžēl arī Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs vēl pirms izmeklēšanas pabeigšanas un tiesas sliecas uzskatīt, ka Zeiļu kāds tīši apmelojis. Viņam «secinājums pats uzprasās», «ka tā ir viltus apsūdzība un kas tur apakšā».

Kas īsti «tur apakšā», var minēt pēc tā, ka Stankevičs ir retvītojis rakstu par politiķes Stepaņenko prasību premjerministram izvērtēt «par Sorosa naudu organizēto iejaukšanos politikā», kurā viņa izmanto Kremļa propagandas klasiku: nevalstiska organizācija saņēmusi līdzekļus arī no Džordža Sorosa finansētās organizācijas Open Society Foundations.

Papardes zieda un vēl virknes sabiedrisko organizāciju vēstulē pausts satraukums par «kritisko situāciju» Latvijas izglītībā un tās ietekmi uz jauniešu zināšanām par veselību un viņu veselības stāvokli, ko izraisījuši pirms trim gadiem pieņemtie grozījumi Izglītības likumā. «Ir radīts zināšanu par cilvēka ķermeni un reproduktīvo veselību vakuums», daudzi skolotāji baidoties tikt apsūdzēti par likumam neatbilstošas informācijas izplatīšanu, un rezultātā «jauniešu zināšanu līmenis par savu ķermeni, veselību un attiecībām pēdējo gadu laikā ir krasi pasliktinājies», secina vēstules autori un aicina politiķus mainīt šo likuma pantu.

Stepaņenko savā sūdzībā pat nepiemin, ka vēstuli par izglītības satura cenzēšanas postošo ietekmi uz jauniešu veselību parakstījušas 20 cienījamas nevalstiskas organizācijas — Latvijas Ģimenes ārstu asociācija, Latvijas Ārstu biedrība, Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija, Dardedze, MARTA un citas. Kremļa tikumības komisāri šausmina nevis jauniešu izglītība un veselība, bet gan tas, ka viena no 20 organizācijām saņēmusi finansējumu arī no starptautiskās autokrātu internacionāles propagandas lielākā bubuļa Sorosa.

Tāpēc Latvijas valdībai esot jāizvērtē, vai šādas aktivitātes «nav uzskatāmas par iejaukšanos Latvijas valsts iekšējās lietās», ciniski pieprasa Putina partijas Vienotā Krievija ilggadējā partnere. Un pat — vai tas nav «valsts neatkarības apdraudējums».

Sorosa kā pasaules nelaimju galvenā dēmona piesaukšana ir vismaz 20 gadus drāzts Krievijas un tai līdzi arī autoritāru un prokremlisku Eiropas politiķu propagandas paņēmiens, toties solījums atjaunot «valsts neatkarību» vismaz Latvijā paliek samērā eksotisks kremlinu signāltermins. Šajās vēlēšanās šādu formulējumu var atrast tikai pāris marginālu prokremlisku partiju programmās un komplektā ar solījumiem atteikties no dalības militāros blokos, kļūt par tiltu un atjaunot latu, nāvessodu un cukurfabrikas.

Stepaņenko ir drosmīgi ciniska, ka sabiedrības šķelšanas politiku aizbildina ar Satversmi un valsts neatkarību. Taču tā ir loģiska un konsekventa Saskaņas «nacionālā izlīguma» politika uz naida un neiecietības pamata. Ļoti žēl, ka netieši to atbalsta arī katoļu arhibīskaps. Toties vēlētājiem «tradicionālās vērtības» un «Soross», it īpaši komplektā ar it kā apdraudējumu valsts neatkarībai ir drošs signāls par prokremlisku politiku.

Komentārs 140 zīmēs

Cienīga maiņa. Aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu turētā Askolda Kļaviņa vietā ZZS frakcijā Saeimā būs VDK aģents Arvīds Ulme.

Dūklav, dod naudu! Zemnieku saeima aplēsusi, ka sausums radījis nozarei 400 miljonu eiro zaudējumus.

Vienmēr vareni ieroči. Sīrijas gaisa aizsardzības spēki notriekuši Krievijas armijas lidmašīnu, bet Kremlis vaino Izraēlu.

Komentāri (1)

J.šveiks 20.09.2018. 07.41

vecie komuņagas kažokus māk mainīt pēc pieprasījuma , viņi domā ka ir aizmirsts ļeņina dekrēts par ticību dievam iznīdēšanu pašā saknē , proti , par katru nobendētu popu izmaksās 10 rubļus popieni 5 bet popēnu trīs , tas bija briesmīgāk kā mežonīgajos rietumos skalpēja indiāņus , tur neviens valsts vadītājs par to pat domāt nedomāja , tādi urbji un augusti ir patiesi hameleoni , kangari, baznīcu un brīvības cīnītāju piemiņas apgānītāji. Mums par daudz tās demokrātijas , ļaujot klaji uzstāties pret valsti , tādu partiju darbība būtu jāaptur un jāizsludina kā aizliedzamas

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu