Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Luminor banka pārdos 60% akciju konsorcijam, kura vadībā būs pasaules vadošais investīciju fonds Blackstone Group L. P. Darījumu plānots slēgt 2019. gada pirmajā pusgadā. Šis ir pēdējās desmitgades vērienīgākais privātā kapitāla fonda bankas vairākuma akciju iegādes darījums Baltijas reģionā. Luminor izveidota pērnruden, apvienojoties Nordea un DnB bankai. Blackstone ir bijusi interese par Latviju arī agrāk. Fonds plānoja iegādāties valstij daļēji piederošā uzņēmuma Lattelecom kontrolpaketi, taču valdība 2008. gadā šo piedāvājumu noraidīja.

Starptautiskās organizācijas Moneyval ziņojumā par Latvijas cīņu ar naudas atmazgāšanu Valsts policijas dēļ kļūdaini minēts, ka Trasta komercbankas likvidatori, juristi un maksātnespējas administratori no bankas kreditoriem piesavinājušies aptuveni miljardu eiro. Patiesībā runa ir par daudz mazāku summu — aptuveni vienu miljonu eiro.

Rīgas domes Īpašuma departaments pieņēmis lēmumu pagaidām neizbūvēt dizaina biroja H2E radīto instalāciju Laika priekškars Latvijas Nacionālā teātra ozolu alejā. Divos domes izsludinātajos teritorijas labiekārtošanas konkursos neviens tā arī nav pieteicies.

Šogad pirmajā pusgadā konstatēti 77 gadījumi, kad ES fondu nauda — 765 600 eiro — iztērēta neatbilstoši mērķim. Finanšu ministrijas ziņojumā secināts, ka tas ir par 11% vairāk nekā attiecīgajā laikaposmā pērn.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu