Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Neliels lūgums
Kristīne Simsone

oooc Neliels lūgums / A Simple Favor. Līkloču līkloči — filma ir žanru mistrojums, kas aptver «teritorijas», sākot no noslēpumainas drāmas, psiholoģiska trillera un šerpas komēdijas. Lai arī galveno varoņu psiholoģija reizēm ir samezglota un neizskaidrojama, stāsts par divus sieviešu — videoblogeres (Anna Kendrika) un viņas draudzenes (Bleika Laivlija) — nepārtrauktajiem māņu gājieniem ir aizrautīgas spriedzes un ironijas pilns. Te arī atsauces uz popkultūru, it īpaši dubulto morāli, dzīvojot paralēlu dzīvi internetā. Kino no 21. septembra.

ooo Tauriņš / Papillon. Ir filmas, kuru pārfilmējumi neatstāj tādu iespaidu kā oriģināli. Arī šī filma, kuras pamatā ir 1973. gada Tauriņš — līdz tirpām spriega izdzīvošanas drāma par nepatiesi apsūdzēta vīra izlaušanos no katordznieku salas —, darbojas pusjaudā. Filmas vēstījums izskatās formāls un atrauts no realitātes, kaut arī kinodarba pamatā ir reāls stāsts. Galveno lomu aktieriem Čārlijam Hanemam un Rami Malekam ir augsta latiņa: 1973. gada lentē šos varoņus atveidoja Stīvs Makvīns un Dastins Hofmans. Kino no 21. septembra.

Džonijs Anglis 3 / Johnny English 3. Jaunākā no spiegu parodijfilmām, kuras titullomā pazīstamais britu komiķis Rovans Atkinsons. Lai arī sižeta «mehānisms», visticamāk, darbojas identiski abām iepriekšējām sērijas daļām, galvenās stāsta komponentes — Atkinsona komiķa talants un nesatricināms britu humors — solās būt iedarbīgas. Neesmu redzējusi. Kino no 21. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu