Angļu mierā • IR.lv

Angļu mierā

1
Nellija Ločmele

Kamēr Latvijā pirms vēlēšanām uzkarst bažas, vai pie varas nenonāks Kremlim izdevīga valdība, Skotlendjards vēsā angļu mierā atšifrējis Krievijas specdienestu atentātu Solsberijā.

Atcerieties, martā mīklainos apstākļos tika saindēts bijušais krievu spiegs Sergejs Skripaļs ar meitu. Izmeklēšana drīz atklāja, ka uzbrukums veikts ar Novičok — Krievijā radītu retu nervus paralizējošu vielu. Tagad īpaša «superatpazinēju» vienība atradusi adatu siena kaudzē! Izanalizējot tūkstošiem stundu videoierakstu, briti identificējuši atentāta īstenotājus — divus pretizlūkošanas dienesta GRU virsniekus, kuri nāvējošo vielu ieveda viltotā Nina Ricci smaržu pudelītē. Tieši šī detaļa vēlāk izrādījās liktenīga kādai britu mājsaimniecei — pēc uzbrukuma krievi pudelīti ar indi bija izmetuši ziedoto mantu vākšanas konteinerā. Šo «ziedojumu» kāds vietējais uzdāvināja sievai — šī bija pēdējā dāvana viņas mūžā, jo sieviete dažu dienu laikā nomira mokošā nāvē.

Kad Solsberijas atentāts nāca gaismā, likās neticami, ka vainīgos izdosies atklāt. Taču britiem tas izdevies — ar vērīgumu, piepūli un neatlaidību. Tas ir ļoti svarīgi, jo atmaskota ne tikai krievu specdienesta operācija, bet arī Kremļa meli, noliedzot saistību ar šo neģēlīgo noziegumu.

Manuprāt, šis angļu piemērs var noderēt arī latviešiem. Nevajag bažīties, vajag domāt ar galvu un iet balsot. Neuzķerties uz jaukas smaržu pudelītes kārdinājuma, ja par tās izcelsmi un saturu nav ne jausmas. Piepūlēties, rūpīgi izejot cauri kandidātu sarakstiem un programmām — nav taču jābūt «superatpazinējam», lai atšķirotu graudus no pelavām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu