Ar kuru partiju tev ir pa ceļam, noskaidro “IR Politiskajā tinderī” • IR.lv

Ar kuru partiju tev ir pa ceļam, noskaidro “IR Politiskajā tinderī”

33

No 11. septembra ar digitālā rīka Tinderis.lv palīdzību ikviens vēlētājs var ērti un viegli noskaidrot, ar kuru no politiskajiem spēkiem saskan uzskati 24 būtiskos jautājumos. Līdzīgi kā populārajā iepazīšanās lietotnē, atbildot ar «jā» vai «nē», iespējams atrast partiju, ar kuru uzskatu ziņā ir pa ceļam.

Vai pieeja veselības aprūpei ir tieši jāsaista ar nodokļu nomaksu; vai visās vidusskolās mācībām jānotiek latviešu valodā; vai jāatlaiž tiesneši, kuru lēmumi atzīti par likumam neatbilstošiem, — šos un citus jautājumus IR Politiskā tindera veidotāji uzdevuši sarakstu līderiem no septiņām partijām, kuras SKDS aptaujās ieguvušas vismaz 2% atbalstu un tām ir cerības iekļūt 13. Saeimā. Tās ir: Jaunā konservatīvā partija, Nacionālā apvienība, Saskaņa, Attīstībai/Par!, Jaunā Vienotība, KPV LV, Zaļo un Zemnieku savienība.

«Izvēlēties kandidātu sarakstu, protams, ir vienkāršāk, nekā atrast savu otro pusīti, taču šoruden daudzi jūtas tiešām apmulsuši partiju piedāvājumā. IR Politiskais tinderis palīdzēs gan tiem, kas balsos pirmo reizi, gan pieredzējušiem vēlētājiem — ar 24 klikšķiem varat ātri nonākt pie atbildes un tad izlemt, vai ar to pietiek, vai arī gribat uzzināt vairāk,» saka žurnāla Ir galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Uz jautājumiem politiķi tika lūgti atbildēt īsi un skaidri — ar «jā» vai «nē». Vairākums tika ar šo uzdevumu galā, taču daļa nespēja formulēt kodolīgas atbildes. Šajos gadījumos IR Politiskā tindera veidotāji «jā»/«nē» izvēli loģiski secināja no politiķu izvērstajām atbildēm, ar kurām pilnībā var iepazīties www.irir.lv/politiskaistinderis.

Vietnē Tinderis.lv sev tīkamāko politisko spēku var noteikt, arī vērtējot politiķus pēc izskata ar «patīk» vai «nepatīk» kā populārajā iepazīšanās platformā — šī ir iespēja salīdzināt rezultātu, ja izvēli izdara pēc politiķu skata vai pēc uzskatiem. IR Politiskā tindera veidotāji ar rīka palīdzību aicina pirms balsošanas pieņemt izsvērtu lēmumu, kam uzticēt turpmākos četrus gadus vadīt mūsu valsti.

Digitālā rīka IR Politiskais tinderis nolūks ir īpaši pievērst vēlēšanām jauniešu uzmanību. Kā liecina šovasar veiktā SKDS aptauja, tikai 25,5% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem apstiprina, ka noteikti piedalīsies 13. Saeimas vēlēšanās.

Digitālo rīku izveidojis žurnāls Ir ar reklāmas aģentūras McCann Riga atbalstu.

Komentāri (33)

J.šveiks 11.09.2018. 17.53

man ari rezultāts sakrita ar manu lēmumu par ko balsot

+3
0
Atbildēt

1

    tonijs > J.šveiks 11.09.2018. 19.51

    Man nesakrita – uzskati sakrītot ar Attīstībai/Par, bet tā man šobrīd ir tikai 3.izvēle.

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > tonijs 11.09.2018. 19.57

    Bet meklējot ar acīm, man pateica pareizo partiju – JKP.

    +1
    -2
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > tonijs 11.09.2018. 20.17

    Vērtēšanu pēc sejām nespēju ņemt nopietni, kaut pašam abas sakrita.
    Nupat paziņa, ar kuru mums politiskie uzskati sakrīt pilnīgi, dabūja rezultātu ar 2 līdzvērtīgām izvēlēm, kaut pēc mūsu uzskatiem tās brigādes ne tuvu nav līdzīgas.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > J.Biotops 12.09.2018. 13.00

    “Godīgums ir svarīgākais tests, kurā ietilpst arī nepieciešamība televīzijā uzmanīgi noskatīties partiju uzstāšanos, ieskatoties kandidātu sejās, kas ir un paliek dvēseles spogulis, lai kā arī politiķi būtu mācījušies slēpt savas patiesās domās un vēlmes.” /Imants Lancmanis, žurnāls IR /

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > tonijs 12.09.2018. 14.49

    Labs grims un frizūra rada atšķirības Zatļera un viņam sociāli un ideoloģiski tuvo WWII, Gulag un staļinisma apoloģētu, latviešu nīdēju: Gapoņenkas un Korena, purnos, kaut dvēseles tiem visiem vienādi melnas.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Vahamurka 11.09.2018. 20.55

Konservatori man až ielēca otrajā vietā,pacentušies uzrakstīt smuku progmaru.

+1
0
Atbildēt

0

rinķī apkārt 11.09.2018. 21.16

Pēc nostājas man ir jābalso par NA :), ja līdz vēlēšanām nenotiks kaut kas ārkārtējs, tā arī darīšu, arī tādēļ, ka šajās vēlēšanās NA ir vienīgā partija, kuru pazīstu un aptuveni zinu, ko no viņiem var sagaidīt :). Ceru, ka Saeimā iekļūs arī Šadurskis un Rinkēvičs,

+4
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu