VIDEO: Eva Behmane Skrundas novadā: “Atgriezties Latvijā bija labākais lēmums” • IR.lv

VIDEO: Eva Behmane Skrundas novadā: “Atgriezties Latvijā bija labākais lēmums”

3
Eva Behmane Skrundas novadā. Publicitātes foto

“Bija lielas šaubas, bet vēlme atgriezties bija lielāka, nekā bailes. Tas bija labākais lēmums, ko es varēju pieņemt,” ir pārliecināta Eva Behmane Skrundas novadā, kura ir atgriezusies Latvijā pēc deviņiem dzīves gadiem Anglijā.

“Darba mums šeit ir mežonīgi daudz. Es redzēju un iztēlojos to, kā te būs, tas virza uz priekšu un dod motivāciju. Lai arī cik ļoti ir bail un dažādi ir šķēršļi ceļā, ir jāseko savam sapnim,” uzskata Eva.

“Katram cilvēkam pašam ir jāvēlas atgriezties. Mēs varam runāt par to, ka valstī ir nepietiekams atalgojums, ka mums nav darba, ka mums nav kur dzīvot, ka mums ir daudz nesakārtotu lietu. Tajā brīdī, kad cilvēks gribēs atgriezties, viņš atradīs gan dzīvesvietu, gan darbu, gan visu pārējo,” domā Eva.

“Katram cilvēkam tā ir iekšējā sajūta, kam viņš jūtas piederīgs. Es noteikti jūtos kā latviete. Šeit ir manas mājas, mana zeme, mana vieta. Pavisam noteikti.”

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100. dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Komentāri (3)

Aivars B. 07.09.2018. 16.26

Tas ir ļoti labi, ka aizbraucēji arvien vairāk atgriežas Latvijā. Bet aicinu visus labi apdomāt, kur apmesties. Ir jau kārdinoši par lētu naudu nopirkt veselu lielu māju ar dārzu un zemi. Bet, ja tā ir kilometriem tālu no ceļa un elektrības , un darbavietām ? Vai nebūtu prātīgāk samaksāt kādus 10 000 vairāk, bet lai ir labs ceļš, elektrība, internets, aizsniedzamā attālumā skola, ārsti, darbavietas.

0
0
Atbildēt

0

Sskaisle 07.09.2018. 10.51

un ko Tu Eva darīsi , kad māu atjaunosi ? Anglijas naudu notērēsi?
Pazīstu personīgi ģimeni , kura ātri sapelnīja naudu tai pašā Anglijā. Atgriezās Latvijā – uzcēla supermāju, nopirka superauto – un atgriezās Anglijā – vīrietis bija ārsts – viņš nevarēja uzturēt ģimeni un smalko māju par Latvijas ārsta algu –

tā kā es novēlu, protams, lai izdodas – jo lauki izmirst – priecājos par katru, kas atrod vietu un iespēju laukos …… tomēr …..

0
0
Atbildēt

1

    Eva_Behmane > Dusma 11.09.2018. 10.20

    Dusma, mājas atjaunošana ir bezgalīgs stāsts – tāpat kā Rīga nekad nebūs pabeigta.

    Esmu Latvijā jau gandrīz 3 gadus, strādāju šeit, iekopjam saimniecību, lai varam pēc iespējas vairāk sevi nodrošināt. Man nav vajadzīga supermāja vai superauto, iztieku ar to, kas man ir. Un ir labi!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu