Vaškeviča kukuļdošanas lietu mēģinās skatīt videokonferences režīmā ar Austriju • IR.lv

Vaškeviča kukuļdošanas lietu mēģinās skatīt videokonferences režīmā ar Austriju

3
No amata atstādinātais augstais Finanšu ministrijas ierēdnis Vladimirs Vaškevičs pozē fotogrāfam 2011. gadā. Foto: Ieva Čīka, LETA

Vairāk nekā septiņus gadus pēc aizturēšanas un vēlākās atbrīvošanas pret 85 tūkstošu eiro lielu drošības naudu, tad pārcelšanās uz Austriju Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šogad 24. septembrī plkst. 11 videokonferences režīmā atsāks skatīt korupcijā apsūdzētā bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča krimināllietu, aģentūrai LETA pavēstīja tiesas pārstāve Una Zīraka.

Tiesas sēdes nozīmētas uz 24. septembri, 26. oktobri, 30. novembri un nākamā gada 16. janvāri. Lietas izskatīšana šajos datumos paredzēta videokonferences režīmā ar Austrijas kompetento iestādi, lai nodrošinātu apsūdzētā Vaškeviča piedalīšanos tiesas sēdē, ja tā būs iespējama.

Kukuļdošanas lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011. gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 85 372 eiro drošības naudu.

Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī trīs citi drošības līdzekļi – aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Pēc atbrīvošanas Vaškevičs ar tiesas atļauju devās uz Austriju, kur toreiz, pēc viņa advokātes Jeļenas Kvjatkovskas teiktā, spēji pasliktinājās viņa veselības stāvoklis, tādēļ bija nepieciešama akūta operācija un pēc tam – ārstēšanās. Tiesā viņa krimināllietā par kukuļošanu tiesvedība tika apturēta.

Pērn Austrijas prokuratūra paziņoja, ka Vaškeviča izdošana uz Latviju nav iespējama, jo viņa veselības stāvoklis izslēdz jebkāda veida transportēšanu. TV3 raidījums “Nekā personīga” gan tika vēstījis, ka apgalvojumi par Vaškeviča it kā slikto veselības stāvokli varētu būt meli, jo bijušā likumsarga aizstāvībai paredzētās filmas “Neērtais Vaškevičs. Uzbrukums valstij” veidotāji fiksējuši, ka viņš tēlo.

“Nekā personīga” savulaik vēstīja, ka Vaškeviča aizstāvībai tapušās filmas “melnie” materiāli rāda, ka liela daļa ekspertu runā no priekšā uzrakstītiem tekstiem un Austrijas ārsts Davids Visoki patiesībā ir Vaškeviča ģimenes draugs. Piemēram, melnajos materiālos ir kadri, kā Vaškeviča dzīvesbiedre Ināra Vilkaste palīdz Vaškevičam iekārtoties ratiņkrēslā. Vaškevičs nerunā, bet sazinās ar zīmēm, savukārt fonā dzirdama filmēšanas grupa, kas liek epizodi vairākkārt pārfilmēt, jo Vaškevičs kustas pārāk ātri un pārāk patstāvīgi. Kādā epizodē Vaškevičs brīvi pieceļas no ratiņkrēsla, lai aizvērtu durvis, lai arī iepriekš viņam it kā bijusi vajadzīga palīdzība, lai iesēstos krēslā.

Latvijas prokuratūrā pēc “Nekā personīga” sižeta paziņoja, ka sižetā minēto ņems vērā kā situāciju raksturojošu papildu informāciju, taču jau iepriekš prokuratūra bija ieguvusi pierādījumus tam, ka Vaškevičs kavējis kriminālprocesa virzību, arī atrodoties vēl Latvijā.

Latvijas Finanšu ministrija (FM) paziņoja – kamēr nav saņemts tiesas gala spriedums, Vaškevičs ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas FM, nesaglabājot atalgojumu, kā arī viņam liegts tuvoties FM. Vaškevičs apgalvo, ka viņš Latvijā tiekot politiski vajāts.

Komentāri (3)

tonijs 05.09.2018. 19.16

Tiesas sēdes nozīmētas uz 24. septembri, 26. oktobri, 30. novembri un nākamā gada 16. janvāri. Lietas izskatīšana šajos datumos paredzēta videokonferences režīmā ar Austrijas kompetento iestādi, lai nodrošinātu apsūdzētā Vaškeviča piedalīšanos tiesas sēdē, ja tā būs iespējama.
………..
Visticamāk nebūs iespējama, jo tieši minētajos datumos Vaškevičam saasināsies laventoze un viņš nespēs parunāt.

+1
0
Atbildēt

1

QAnon 05.09.2018. 22.16

Ja Latvijā pie varas nebūtu kremļa maukas, čekas kājslauķi, zagļi un pidarasi, viņu sugas brālis, Krievijas organizētās noziedzības un FSB kontrabandists, Vaškēvičs, sen pūtu cietumā. Atliek tikai minēt, kas traucēja Kazlovskim, Mežvietam, vai Maizītim pašiem atvest no Kipras krievu bandītu un čekas ziņotāju, Milušu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu