Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Eiropas Padomes naudas atmazgāšanas apkarošanas komiteja Moneyval pagājušajā nedēļā publiskoja kritisku vērtējumu par Latvijas institūciju spējām novērst naudas atmazgāšanu un ierobežot masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas finansētājus. Valstij noteikts pastiprinātas kontroles režīms, un gada laikā ir jāizpilda Moneyval ieteikumi, lai nenonākam «pelēkajā sarakstā», atzīst Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa. Latvijai spēja apkarot naudas atmazgāšanu jāapliecina ar notiesājošiem tiesas spriedumiem, uzsver Moneyval priekšsēdētājs Daniels Telesklafs.

FKTK padome lēma piemērot 25 000 eiro sodu maksājumu iestādei SIA Semfopay par atkārtotiem naudas atmazgāšanas ierobežojumu pārkāpumiem.

Premjers Māris Kučinskis pirmdien pēc iztaujāšanas aiz slēgtām durvīm Saeimas Vienotības frakcijā atkārtoti noliedza, ka būtu savas partiju apvienības ZZS pārstāvjiem izpaudis informāciju deputāta Askolda Kļaviņa lietā. Nākamnedēļ to apspriedīs Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdē, uz kuru plānots aicināt arī KNAB priekšnieku Jēkabu Straumi un ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Satversmes aizsardzības birojs pārbaudīs, vai Kučinskim un Straumem ir saglabājama speciālā pielaide valsts noslēpumam.

Valdība otrdien atbalstīja Veselības ministrijas izstrādāto jauno Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtību, kas paredz arī saīsināt laiku, kurā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādei jāierodas republikas pilsētās. Noteikumiem jāstājas spēkā no 1. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu