Garie divarpus gadi • IR.lv

Garie divarpus gadi

6
Māris Kučinskis. Foto — Edmunds Brencis
Pauls Raudseps

Premjerministrs Māris Kučinskis par valdības smagākajiem brīžiem un to, ko ir un ko nav runājis ar KNAB vadītāju Straumi

Nav nemaz pagājis tik ilgs laiks, kopš 2016. gada janvārī Māris Kučinskis (ZZS) devās uz Melngalvju namu, lai no prezidenta Raimonda Vējoņa saņemtu uzdevumu sākt valdības veidošanu. Taču subjektīvi tas liekas ļoti sen. Iespējams, tāpēc, ka šis laiks ir aizgājis nemitīgā saspīlējumā. Viena vērienīga un vienlaikus ļoti strīdīga reforma sekoja otrai — nodokļu, veselības, izglītības —, un tad vēl šā gada pavasarī sākās milzīgais spiediens uz Latviju strauji samazināt tumšās naudas plūsmas caur finanšu sektoru.

Pēdējā tēma vēl aizvien ir ļoti aktuāla — intervija ar premjerministru notika 23. augusta rītā, tieši pirms viņa tikšanās ar starptautiskās organizācijas Moneyval vadītāju. Noslēdzot valdības interviju ciklu, ierobežotajā sarunas laikā Ir centās noskaidrot gan Kučinska vērtējumu par sava Ministru kabineta darbu, gan skatu uz politisko nākotni.

Vai jums nav bažu, ka pēc vēlēšanām partija varētu uz jums dusmoties — redz, mēs uzņēmāmies premjera amatu un esam tāpēc politiski cietuši?
Pie sliktiem rezultātiem, protams. Bet vienmēr [jāskatās], kas būtu bijis, ja neuzņemtos. Pilnīgi noteikti būtu bijis cits scenārijs, visticamāk, bez nodokļu reformas.

Es arī neslēpju, ka citādi nemāku strādāt — ja man ir rīcības plāns, tad pēc šiem punktiem es eju uz priekšu. [Daži teica] — mēs nezinājām, ka to, ko tur ierakstīji, tu arī gribi darīt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu