Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Romas pāvests Francisks lūdzis piedošanu par bērnu seksuālās izmantošanas skandāliem katoļu baznīcā, atzīstot, ka upuru sāpes «pārāk ilgi ignorētas un par to klusēts». Ar šo paziņojumu pāvests nācis klajā tikai dažas dienas pirms vizītes Īrijā, kas ir viena no valstīm, ko satricinājis bērnu seksuālās izmantošanas skandāls, un neilgi pēc atmaskojošā ziņojuma par priesteriem pedofiliem ASV. Pensilvānijas štatā ticamas apsūdzības par bērnu seksuālu izmantošanu celtas pret 301 priesteri,turklāt baznīcas līderi slēpuši viņu noziegumus. Ziņojumā detalizēti izklāstīta vismaz 1000 upuru pieredze aptuveni 70 gadu laikā. Foto — AP/LETA

Grieķijai beigusies astoņu gadu aizdevumu programma, kuras gaitā valsts saņēma vairāk nekā 300 miljardus eiro. Pašlaik Grieķijā ir ekonomiskā izaugsme, taču Starptautiskais Valūtas fonds brīdina, ka lielais valsts parāds var sagādāt problēmas nākotnē.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās laikā apspriesta situācija Sīrijā un Ukrainā, enerģētika un ārpolitika, taču tā noslēgusies bez acīmredzama rezultāta.

Turcijas valdība nolēmusi dubultot muitas tarifus vairāku ASV produktu importam, atbildot uz Vašingtonas sankcijām par ASV mācītāja Endrū Bransona turēšanu apcietinājumā. Valsts prezidents Erdogans paziņojis, ka Turcija boikotēs ASV ražotās elektronikas preces.

Bijušie ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktori un citas augstas izlūkošanas amatpersonas nāca klajā ar bezprecedenta nosodījumu prezidentam Donaldam Trampam par lēmumu atņemt drošības pielaidi bijušajam CIP direktoram Džonam Brenanam. Viņš pēc Trampa tikšanās ar Krievijas prezidentu Putinu jūlijā bija teicis, ka prezidenta rīcība un izteikumi ir salīdzināmi ar valsts nodevību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu