CVK svītro Ždanoku no Saeimas deputātu kandidātu saraksta • IR.lv

CVK svītro Ždanoku no Saeimas deputātu kandidātu saraksta

5
Tatjana Ždanoka. Foto: Edijs Pālens, LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien nolēma svītrot no 13.Saeimas vēlēšanu saraksta Latvijas Krievu savienības (LKS) deputāta amata kandidāti Vidzemes vēlēšanu apgabalā Tatjanu Ždanoku. Savukārt no partiju apvienības “Par Alternatīvu” saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā nolemts svītrot deputātu kandidātu Arkādiju Karijevu, informē CVK informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Par Ždanoku CVK rīcībā ir tiesas spriedums, kas apliecina, ka kandidāte ir darbojusies Latvijas Komunistiskajā partijā pēc 1991.gada 13.janvāra, tāpēc uz kandidāti ir attiecināms Saeimas vēlēšanu likumā noteiktais kandidēšanas aizliegums. Kā liecina Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja sniegtā papildu informācija, Ždanokas pēdējo gadu aktivitātes un uzskati, piemēram, atbalsts Krimas aneksijai, aktīva dalība Krievijas tautiešu politikas aktivitātēs, norāda, ka viņa joprojām turpina rīkoties pretēji Latvijas valsts interesēm, rada apdraudējumu Latvijas valsts neatkarībai un demokrātiskas tiesiskas valsts principiem.

Ždanoka žurnālistiem apliecināja, ka lēmumu pārsūdzēs Administratīvajā apgabaltiesā, vēsta aģentūra LETA. Ja arī tiesas lēmums būs nelabvēlīgs, politiķe apņēmusies iesniegt sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Savukārt saraksta “Par Alternatīvu” deputāta kandidāts Karijevs no saraksta svītrots pēc paša lūguma. CVK saņēmusi kandidāta iesniegumu, kurā viņš informē, ka nav piekritis kandidēt 13.Saeimas vēlēšanās un viņa paraksti partiju apvienības “Par Alternatīvu” iesniegtajos vēlēšanu dokumentos ir viltoti. Vizuāli salīdzinot parakstus kandidāta iesniegumā un “Par Alternatīvu” iesniegtajos dokumentos, CVK secināja, ka tie atšķiras. Izmeklēt parakstu viltošanas gadījumu CVK lūgs policijai.

Iepriekš atlikto lēmuma pieņemšanu par deputāta kandidāta Jevgēnija Sadovska svītrošanu no partijas “No sirds Latvijai” saraksta CVK atlika līdz 23.augustam, jo šajā laikā varētu tikt saņemta izziņa, ka kandidāta sodāmība ir dzēsta. Kā ziņots, CVK iepriekš lēma par septiņu agrāk tiesātu kandidātu svītrošanu no partiju sarakstiem, jo likums viņiem liedz kandidēt uz Saeimu. 13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Komentāri (5)

J.šveiks 22.08.2018. 04.21

tas labi

+2
0
Atbildēt

1

    QAnon > J.šveiks 22.08.2018. 13.49

    Arī eiroparlamentā tā fašistu padla nedrīkstēja nonākt, tomēr ar JL atbalstu tur nokļuva, bet toreiz, es domāju, viss JL vēl nebija čekai kabatā.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

kolpants 21.08.2018. 23.15

Вот это помогли так помогли сэкономить на рекламе! Ну как тут не проголосовать, не поддержать усилия правильных латышей по созданию плохих русских)

0
-1
Atbildēt

1

    QAnon > kolpants 22.08.2018. 13.47

    Kāda mums starpība, kuri russopāti, Ušakova, vai Ždanokas banda, savāks vairāk homo russicus balsu? Latvieši tāpat nebalsos par tiem staļiniskiem izdzimteņiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    kolpants > altinyildiz 22.08.2018. 15.06

    Ну не знаю, не знаю, я бы не был столь категоричен. На “рынке” голосов латышей сейчас есть немалый объем тех, кто может сделать и протестное голосование. Тех, кого достал уже этот постоянный поиск плохих русских и накручивание националистической истерии. И понятно, что эти люди при опросах не говорят, что могут и за ЦС проголосовать. Если меня на улице остановят и под камеру попросят поделиться, за кого буду голосовать, я же не скажу, что скорее всего за Жданок- чтобы она хоть немного это сеймовское болото расшевелила. Все равно не депутаты все решают.
    Я же не хочу, чтобы у моих детей потом в школе проблемы были

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu