Raidījums: deputāts Kļaviņš Saeimas apmaksāto degvielu pildījis uzņēmuma auto • IR.lv

Raidījums: deputāts Kļaviņš Saeimas apmaksāto degvielu pildījis uzņēmuma auto

7
Ilustratīvs foto: Evija Trifanova, LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir aizdomas, ka Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš (ZZS) izmantojis deputātiem pienākošos degvielas kompensāciju, lai uzpildītu sava uzņēmuma auto, svētdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums “De facto”.

KNAB pārbaudi par Kļaviņa rīcību ar Saeimas apmaksāto degvielu sāka pēc tam, kad deputāts deklarēto dzīvesvietu mainīja no Rīgas uz Liepāju. Tas ļāva saņemt 5-6 reizes lielāku kompensāciju par iztērēto degvielu. Pusotra gada laikā Kļaviņš no Saeimas budžeta saņēma gandrīz 13 000 eiro degvielas kompensāciju.

Liepājā iegādātajā mājā Kļaviņš atvēris sporta un tūrisma preču veikalu “Gandrs”. Kļaviņa amatpersonas deklarācijā nav norādīts, ka deputātam būtu automašīna. Taču viņš Saeimu pārliecinājis, ka viņam kāda automašīna piešķirta bezatlīdzības lietošanā. Pēc ‘’De facto’’ aprēķiniem par deputāta tēriņiem degvielai, viņš aprīlī no Liepājas uz Rīgu un atpakaļ braucis teju visas darbadienas, izmantojot maksimālo kompensāciju – 733 eiro.

KNAB ir aizdomas, ka Kļaviņš lējis degvielu sev piederošā uzņēmuma “Gandrs” auto un Saeimas apmaksāto degvielu faktiski izmantojis uzņēmums. Kļaviņš ‘’De facto’’ atzina: “Es esmu viennozīmīgi pildījis [degvielu] sava uzņēmuma automašīnā.”

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume apstiprināja, ka kriminālprocesā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizdomās tiek turēta viena persona. Saeimai nodarīts kaitējums “būtiskā apmērā”, kas saskaņā ar likumu nozīmē, ka ir runa par vairāk nekā 4300 eiro zaudējumu budžetam.

Raidījums arī norāda – pēdējo mēnešu laikā ir bijuši daži gadījumi, kuri rada aizdomas, ka ziņas par izmeklēšanu pāragri varētu būt nonākušas KNAB interesējošu personu, tai skaitā Kļaviņa rīcībā. Deputāts pats atzinis, ka pirms degvielas kompensāciju lietas saņēmis brīdinājumu par gaidāmām nepatikšanām. Tomēr KNAB priekšnieks un biroja pārraugi neuzskata, ka notikušais varētu būt traucējis izmeklēšanai, tāpēc sevišķu satraukumu par noplūdēm nepauž.

Komentāri (7)

J.šveiks 20.08.2018. 22.26

mani vairāk interesē kā askolds strādādams Rīgas domē tika pie 500 000 eu , lai no seska nopirktu praktiski graustu un cik simtus tūkstošus ieguldījis lai to no drupām uzceltu? esmu bijis tur iekšā pirms un pēc, neba vinnējis feniksa laimētavā , vai māte ar sivēniem uz krieviju tirgojusiesm ,vot ja knabis to noskaidrotu , tad saprotu , ka meklē koruptīvus darījumus , bet par sū*a petroleju , ko salējis sava dienesta vāģīti ,atrisinājums elementārs , kur čeki par ielieto petroleju , nav nu tad meklējiet kur izlietojis tos tūkstošus , tas skaidrs , ka normāli tos nobraukt var tikai taksometra vadītājs.

+3
0
Atbildēt

2

    Sskaisle > J.šveiks 21.08.2018. 09.35

    puiši – beidziet amizēties – knab par jūsu naivumu uzjautrinātos – bet nu viņiem katliņš omulīgi vārās savā sulā un dziļais – lielais ignore – kas notiek – tur ārpusē

    tā kā turpiniet vien strēbt aliņu un pukstēt kā tādi ežu veči

    0
    0
    Atbildēt

    0

    tonijs > J.šveiks 20.08.2018. 22.55

    Visticamāk Sesks tādā veidā legalizēja savu melno naudu un patiesībā nekādu pusmiljonu no Kļaviņa nesaņēma. Manuprāt, KNABam izmeklēšanas interesēs vajadzētu ar likumu atļaut mazliet paspīdzināt tādus kundziņus. Citādi kā tagad pierādīt tādu krāpšanu? Visi papīri kārtībā un iepūt tu viņiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > tonijs 20.08.2018. 23.08

    Как кто-то сказал про Россию, но аналогично можно сказать и про Латвию-законы все у нас в порядке и разрешают делать все, что необходимо для наведения порядка. Было бы такое желание..
    Было бы желание, натравили бы на депутата ВИД, сделал бы тот аудит за несколько лет и всплыло бы, было ли откуда взяться 500 000 евро. Но это же не за сдачу квартиры жителя гонять..Это же посерьезнее работа…
    Захотели бы -мгновенно решили бы вопрос и с компенсацией и проверкой реальных поездок: хочешь получать компенсацию, значит, ставим на твое авто GPS навигатор, а телефон ставим на проверку локации (как могут родители следить за перемещением детей). А ты выбирай-защита личных данных и отсутствие компенсации, или компенсация, но зато понятно, катаешься ты каждый день в Лиепаю или Гаркалне, или нет.
    Можно даже за мобильным не следить, хватит датчика GPS

    +2
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 20.08.2018. 15.45

Citiem deputātiem vajadzētu pamācīties no LZP zaļās zvaigznes Kļaviņa, cik konsekventi visās dzīves jomās jāievēro pārstāvētās partijas nostādnes. Dzīvosim zaļi!

+2
0
Atbildēt

0

Sskaisle 20.08.2018. 11.26

viens nabaga kretīns pieķerts , bet laicīgi jau šim paziņoj,a lia glābj ko var glābt un gan jau , ka saglāba un jāsēž nebūs

kanbs tik sevi varēs slavēt kā ķēruši korumpantus

bļedj – piedodiet – citādi pateikt nevaru – nav iespējams

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu