Finanšu ministriju slavinošās reklāmās slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju nesaskata • IR.lv

Finanšu ministriju slavinošās reklāmās slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju nesaskata

9
Foto: Edijs Pālens, LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nesaskata slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāves Danas Reiznieces-Ozolas vadīto Finanšu ministriju (FM) slavinošās reklāmās, vēsta aģentūra LETA.

FM apmaksātās radio reklāmās informē par iedzīvotāju uzkrājumiem bankās, nodokļu ieņēmumu pieaugumu un jaunu automašīnu pārdošanu, uzsverot: “Nodokļu reforma veicinājusi būtisku kopbudžeta ieņēmumu pieaugumu. Šī gada pirmajā pusgadā nodokļu ieņēmumi būtiski pārsniedza izdevumu apmēru, veidojot pārpalikumu 477,7 miljonu eiro apmērā, kas par 247 miljoniem eiro pārsniedz iepriekšējā gada kopbudžetā esošo pārpalikuma apmēru. Aug ienākumi, aug Latvija!”

Publiski paustas bažas, ka šādi priekšvēlēšanu aģitācijā tiek izmantoto administratīvie resursi, kas likumā aizliegts. Iepazīstoties ar reklāmas saturu, KNAB tajā nav konstatējis slēptās priekšvēlēšanu aģitācijas pazīmes. KNAB priekšnieks Jēkabs Straume Latvijas Radio atzina – ja reklāmās iekļauta tikai un vienīgi kādas valsts pārvaldes iestādes sabiedrībai sniegtā informācija par sasniegumiem, tad priekšvēlēšanu aģitācija tur nav saskatāma.

“Ja šeit ir saskatāma tikai un vienīgi kādas valsts pārvaldes iestādes sabiedrības informēšana par to, ko dara un kādi ir sasniegumi, tad būtu grūti teikt, ka šeit ir priekšvēlēšanu aģitācija. Ja Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma normas un regulējums nav pārkāpts, tad pārkāpuma nav, lai arī kā varbūt varētu likties, ka ar vienas pārvaldes iestādes sabiedrības informēšanu notiek aģitācija par iestādes politisko vadītāju,” Latvijas Radio norādījis Straume.

Jau ziņots, ka 9.jūnijā Latvijā oficiāli sākās 120 dienu ilgais priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms rudenī paredzētajām Saeimas vēlēšanām. Administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijā ir aizliegta.

Komentāri (9)

Sskaisle 20.08.2018. 11.23

būtu jau dīvaini, ja saskatītu –

kad kučinskis sabiedriskajos medijos slapju muti stāsta, ka ir labākie , ko Latvija ir pelnījusi – tur jau arī nekāda reklāma nav , vai ne

un ozoloa reizneize kautri smaidīdama sociālajaos tīklos izrāda savas šahistes talantus

– jā , diemžēl džerim par to knab bija taisnība – tie paši vēži – ligarhu kalpi – nomainīja kulītes un tas arī viss

man ir tiesības uz vienu kārtējo -bļedj

+2
0
Atbildēt

0

Sskaisle 21.08.2018. 09.31

ekonomika aug tikai dāsni apmaksātu runātāju un profesionāļu mutēs

dzīvoju namiņā ar maziem dzīvoklīšiem – 42 kv ir lielākais – vienā tādā atnāca dzīvot –
īrēt ,ģimene ar diviem pusaudžiem. Bet nu redzu – tādi prasti strādnieciņi , šmucīgi un tā. Bet domāju, ka laikam jau labi pelna, ja var t dzīvokli īrēt . Vienu dienu panēmu līdzi draugu – tādu lielu veci, un eju pie šiem – uz to dzīvokli rāties – jo viņu kaķis visu laiku čurā koridorā – nu cūkas ne cilvēki . Un pēkšni no tā dzīvokļa iznāk jauns pārītis. Es saku – piedodiet – vai tad tā ģimene ar kaķiem un bērniem izvākusies ? Šie man mundri atbild – nē – viņi dzīvo otrā istabā. Klau – man žoklis atkārās, es kāpu lejā …..

Iedomājies – 42 kv metros dzivot četriem pieaugušiem, diviem pusaudziem – vēl diviem kaķiem – netīros kažokos ….

tāda nabadziba !!! – bet ko mēs visu laiku no medijiem dzirdam ? cilvēkiem neesot kur dzīvot – vajagot janus namus celt – nevis nav kur dzīvot, bet cilveki nespēj maksāt – un jaunos namus vajag būvnieku mafijai – tai pašai plaukstošajai un zeļošajai – pār Latviju valdošajai

nu tāda tā ekonomikas augšana manā pieredzē

+2
-1
Atbildēt

0

tonijs 20.08.2018. 13.24

Bet cik lietderīgi bija tērēt nodokļu maksātāju naudu šādām reklāmām un kāda ir to atdeve? Valsts kontrole, te ir darbs!

+1
0
Atbildēt

1

    kolpants > tonijs 20.08.2018. 23.12

    Ну как же! Это же борьба с гибридными новостями-вот некоторые газеты пишут, что все плохо, денег нет, народ нищает и т.д. А минфин показывает объективные показатели-зарплаты растут, депозиты растут и т.д. и т.п.
    А как же иначе бороться с неправдой?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu