Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas


DZEJA.
ELĪNA LĪCE. REDZU. IZDEVNIECĪBA NT KLASIKA. Dzejnieces pirmais dzejoļu krājums, iepriekš publicējusies presē un kopā ar māti dzejnieci Andu Līci krājumā Tik tuvu pie… Pamatmotīvi — mātes un bērna attiecības, folkloras interpretācijas, izpratne par pašnoteikšanos, gara gaismas un cilvēcības meklējumi. Daudz mūsdienīgu izjūtu par mirkli, sūtību, dabas nolemtību. Apgāda cena 5,60 €.


DZEJA.
DAINAS. IZDEVNIECĪBA MANSARDS. Dainu izlase Ievas Auziņas-Szentivanyi sakārtojumā un interpretācijā, viņa arī komentāru autore. Dainas apkopotas 12 nodaļās un tiek publicētas paralēli latviešu un angļu valodā ar plašiem komentāriem angļu valodā, skaidrojot dainās minētās reālijas un paradumus. Apgāda cena 18,90 €.


ROMĀNS.
PĒTERS HĒGS. ZILOŅKOPĒJU BĒRNI. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Stāsts par trim pusaudžiem, kas, vairoties no policijas, cenšas atklāt vecāku slepenās gaitas. Grāmatas žanrs ir grūti klasificējams, jo, lai arī varoņi ir jaunieši, to var uzskatīt gan par maģiskā reālisma stilistikā ieturētu postgotisku grotesku teiku, gan par dēku romānu vai pat filozofisku un postmodernu drāmu. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 16,99 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu