Cirks uzlādē pilsētvidi • IR.lv

Cirks uzlādē pilsētvidi

Aina no spāņu laikmetīgā cirka kompānijas Animal Religion izrādes Fang
Marija Leščinska

Festivāls Re Rīga! parāda radošo izpausmju un mākslas formu daudzveidību

Nākamnedēļ Rīgā norisināsies jau sestais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga! Šogad festivāla programmas izrādes sniegs iespēju pārliecināties par cirka un citu mākslas žanru — mūzikas, tēlniecības un dejas — sinerģijas efektu, uzsver festivāla mākslinieciskais direktors Mārtiņš Ķibers. Festivālā norisināsies izrādes, meistarklases un sarunas par mākslu. Galvenās performances būs skatāmas laukumā pie Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja un nesen iedzīvinātajā Tallinas ielas kvartālā — koncertzālē Tu jau zini, kur!

Cilvēks un māls

Izrāde Fang
Tu jau zini, kur! Tallinas ielā 10
Otrdien, 21. augustā, un trešdien, 22. augustā, plkst. 19

Spāņu laikmetīgā cirka kompānija Animal Religion, ko 2011. gadā dibināja Kims Hirons (Quim Giron) un Niklass Blombergs (Niklas Blomberg), ir viena no Eiropas avangardiskākajām un visvairāk pieprasītajām cirka mākslinieku apvienībām. Viņu jaunākā izrāde Fang ir akrobāta un šajā izrādē arī nedaudz tēlnieka Kima Hirona performance par zemi kā pārvietošanās līdzekli, kurā lietas parādās un pazūd, un fang jeb māls šajā stāstā ir līdzeklis, kā piedzīvot nepārtrauktas pārmaiņas — no tukšuma uz pasauli, kas pilna dīvainiem radījumiem.

«Lieliska iespēja Rīgā atkal redzēt šos māksliniekus. Animal Religion jau sajūsmināja Rīgas publiku festivāla programmā 2014. un 2015. gadā,» uzsver Mārtiņš Ķibers.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu