Spiegu taksometrs • IR.lv

Spiegu taksometrs

1
Aivars Ozoliņš

Vai Latvija ir Krievijas spiegiem draudzīga valsts?

Lietuvas varas iestādes pagājušonedēļ ieteica neizmantot Yandex.Taxi lietotni, jo tā sūtot datus uz serveriem Krievijā un tas radot bažas par drošību. Latvijas drošības iestādes apgalvo, ka to rīcībā neesot «pierādījumu» par šādiem apdraudējumiem.

Toties bija gana daudz pierādījumu, lai notiesātu Latvijas pilsoni, kurš, kā bija atklājusi Drošības policija, Krievijas specdienesta uzdevumā vācis ziņas par Nacionālo bruņoto spēku infrastruktūru. Taču Vidzemes rajona tiesa Madonā pirmdien apsūdzētajam Jurijam Stilvem piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu un atbrīvoja viņu tiesas zālē.

Krimināllikumā par spiegošanu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz 20 gadiem. Tomēr top tiesu prakse ļoti maigi sodīt par šo smago noziegumu pret valsti.

Maija beigās Zemgales rajona tiesa Jelgavā par vainīgu spiegošanā un vēl arī sprāgstvielas glabāšanā atzina Latvijas Dzelzceļa bijušo darbinieku Aleksandru Krasnopjorovu un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz pusotru gadu, ieskaitot tajā laiku, ko viņš jau bija pavadījis apcietinājumā. Rudenī cietuma neērtības spiegam būs jau beigušās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu