Aukstā kafija. Visaukstākā

Foto — Reinis Inkēns
Marija Leščinska
Print Friendly, PDF & Email

Tik karstā vasarā kā šī, kad šķiet — jāceļas stundu agrāk, lai paspētu karsto rīta kafiju izdzert, pirms svelme pārkausē pilsētu —, kā īsts glābējs nāk viens no augošās kafijas kultūras jaunākajiem hitiem — cold brew. Dzēriens, kas gandrīz diennakti gatavots aukstā ūdenī. Samtains, pilnīgs un aukslējas stindzinošs

Līdz šim daudzi karstumā tvēra pēc leduskafijas glāzes. Tas ir karsti pagatavots dzēriens, kas tiek samaisīts ar ledu, pievienojot pienu un citus garšas papildinātājus. Šādi gatavotai kafijai jābūt stiprākai, lai kompensētu papildu ūdeni, kas atšķaida dzērienu, ledum kūstot. Turpretī cold brew kafija tiek gatavota aukstā ūdenī. «Manuprāt, šis ir labākais kafijas pagatavošanas veids, jo ir ļoti vienkāršs. Vajadzīgs labs, filtrēts ūdens, istabas temperatūra un speciālā brūvēšanas krūze,» saka Costa Coffee produktu vadītāja Ilze Laukalēja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Jums jābūt drukātā vai elektroniskā žurnāla abonentam. Abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesat abonents, aicinām abonēt. Abonējot elektronisko žurnālu, neatkarīgi no abonementa termiņa, saņemsiet piekļuvi rakstam nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu