Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijas IKP šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar to pašu laika posmu pirms gada ir palielinājies par 5,1%. Tas ir ievērojami vairāk nekā pirmajā ceturksnī, kad izaugsme bija 4,2%. Arī mazumtirdzniecība piedzīvojusi strauju izaugsmi — par 5,6%, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūniju.

Balstoties uz Eiropas Savienības Tiesas rīkojumu, Ģenerālprokuratūra precizējusi drošības līdzekli kukuļņemšanā apsūdzētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, kuram tagad dotas tiesības iecelt aizstājēju Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomes locekļa amatā.

Prezidents Raimonds Vējonis otrdien akreditācijas vēstules pasniedza trim jaunām Latvijas vēstniecēm — bijušajai Vienotības līderei Solvitai Āboltiņai, kura būs Latvijas vēstniece Itālijā, vēstniecei Somijā Kristīnei Našeniecei un vēstniecei Dānijā Aldai Vanagai.

Pirmdien vairākās Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās bija izlīmēti plakāti, kas Veselības inspekcijas vārdā brīdināja par indīgiem zirnekļiem. Inspekcija paziņoja, ka tās ir viltus ziņas, un vērsās policijā. Savukārt entomologs atzina, ka šie zirnekļi nav indīgi. Pašvaldības policija sāka administratīvo lietu par apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu un aicināja iedzīvotājus atpazīt plakātu izlīmētāju, kurš fiksēts video.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu