Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Karstās vasaras naktis
Kristīne Simsone

ooo Karstās vasaras naktis / Hot Summer Nights. Pārsteidzoši, cik daudz dažādu žanru iezīmju satiekas šajā pieaugšanas drāmā. Stāstā par jauna puiša brīvdienām kādā Amerikas dienvidaustrumu kūrortpilsētā ir gan narkodrāmas, gan tā sauktās «dienvidu gotikas» iezīmes — tveicīga, saspīlēta noskaņa ar tumšu romantismu un kriminālās pasaules draudīgumu. Tā kā filmas norises laiks ir 90. gadu sākums, šī perioda iezīmes raksturo arī filmas vizuālo koptēlu — attēla tekstūra ir graudaina gandrīz kā Polaroid attēls, un arī rekvizītu stilistikā vēdī 20. gadsimta beigu dvesma. Savukārt filmas galveno lomu spēlē viens no šābrīža talantīgākajiem jaunajiem aktieriem — 22 gadus vecais Timotijs Šalamē (Sauc mani savā vārdā). Šīs dažādās «komponentes» apvienojot, ir tapusi jauneklīga un gaumīga filma, kas, lai arī stāstnieciski pārāk raiba un nefokusēta, ir saistošs vasaras izklaides kino. No 27. jūlija.

Miljardieru klubs / Billionaire Boys Club. Patiesos notikumos balstīta filma par 80. gados Kalifornijā notikušu lielapjoma krāpšanos ar investīcijām. Filmas par balto apkaklīšu finansiālajām mahinācijām nav jaunums — atcerieties slavenākos darbus no intelektuālo trilleru apakšžanra, piemēram, Olivera Stouna Volstrītu (1987) un Mārtina Skorsēzes Volstrītas vilku (2013). Līdz ar to salīdzinoši maz zināmā režisora Džeimsa Koksa darbam, kur lielāko daļu lomu spēlē jaunās paaudzes aktieri aptuveni 30 gadu vecumā, ir uzlikta augsta latiņa, kam jācenšas turēt līdzi. Neesmu redzējusi. No 27. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu