Radikāli īsts • IR.lv

Radikāli īsts

2
Grupas Pērkons solists Raimonds Bartaševics. Foto – Jānis Pipars
Anda Burve-Rozīte

Sācis ceļu mūzikā kā pusaudzis, kurš raizējas par skaistas balss trūkumu, grupas Pērkons solists Raimonds Bartaševics (65) kļuva par vienu no fascinējošākajām personībām Latvijas rokmūzikā

Tā cilvēkam negadās bieži — ieklīst luksusa zīmolu interjera salonā un nevilšus uz Walter Knoll sofas zem Artemide klasiskajām gaismas struktūrām apsēsties blakus Mikam Džegeram vai Nikam Keivam. Vai Raimondam Bartaševicam, grupas Pērkons solistam, kurš vienā no Rīgas dizaina saloniem projektē virtuves. «Sešos vakarā beigsies darbs, tad braukšu spēlēt,» viņš saka. Mēdz būt arī tā: piecos no rīta beidzas koncerts, paguļ divas stundas, iztīra zobus, uzvelk tīru kreklu un iet uz darbu. Otrs darbs neitralizē izdegšanas risku. «Būtu arī atkarību risks. Jo tās emocijas uz skatuves ir par stipru. Ja nav, kas iekšējo ugunsgrēku nodzēš, ir slikti.»

Uz skatuves Raimonds Bartaševics kāps arī Kulakova naktī 20. jūlijā Līvānos, kas iecerēta kā komponista Jura Kulakova 60 gadu jubilejas svinības dzimtajā vietā kopā ar Pērkonu. Līdztekus hitiem tiks atskaņotas senaizmirstas un mazāk zināmas dziesmas, ko grupa uzskata par vērtīgām un vēlas aktualizēt. Pēcāk ballītē līdz rītam plates spēlēs Uldis Rudaks un grupas Inokentijs Mārpls līderis Dambis.

Jēgpilnā anarhija

Te viņš sēž — arhitekts un rokzvaigzne. Pie sniegbaltajām džinsām un krekla todien apāvis sarkanas botas. Uz kreisā delma —
sarkans Gucci pulkstenis. Kopā ar saulesbrillēm caurspīdīgos rāmjos, tīrās arhitektoniskās līnijās, tas veido koptēlu, ko — ticams — savās lapās labprāt ievietotu pat trendīgais vīriešu modes flagmanis Mrporter.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu