Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Baltijas valstis sestdien Vācijas pilsētā Minsterē svinīgā ceremonijā saņēma starptautisko Vestfālenes miera balvu par ieguldījumu reģiona mierīgā un demokrātiskā attīstībā. Apbalvojumu saņēma Baltijas valstu prezidenti. Balva dibināta 1998. gadā un tiek pasniegta reizi divos gados par īpašiem nopelniem miera stiprināšanā Eiropā un pasaulē.

Briselē notikušajā NATO samitā panākta vienošanās, ka Ādažu bāzē tiks izveidots daudznacionālās divīzijas Ziemeļi štābs, kas būs atbildīgs par aizsardzības plānošanu un īstenošanu Baltijas reģionā. Nodomu protokolu līdz ar Dānijas, Latvijas un Igaunijas aizsardzības ministriem parakstīja arī viņu kolēģi no Kanādas, Lielbritānijas un Lietuvas.

Saeimas Juridiskā komisija otrdien nolēma virzīt izskatīšanai parlamentā pirmajā lasījumā Satversmes 36. panta grozījumu, kas paredz Valsts prezidentu ievēlēt atklātā, nevis slēgtā balsojumā. Septiņas no deviņām Saeimas komisijām atbalstījušas šo ierosinājumu.

Eiropas Centrālā banka pieņēma lēmumu anulēt likvidējamai ABLV Bank kredītiestādes licenci. Šis ir viens no bankas pašlikvidācijas plānā paredzētajiem soļiem. Tādējādi banka pārtrauca dalību maksājumu un norēķinu sistēmā TARGET 2 un turpmāk nebūs iespējas veikt tiešos maksājumus uz ABLV bankas kontiem. Tika slēgti visi klientu atvērtie norēķinu konti ABLV Bank.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu