Slava Ukrainai! • IR.lv

Slava Ukrainai!

Aivars Ozoliņš

FIFA demonstrē sporta korumpētību un atkarību no politikas

Var būt daudz iemeslu prognozēm par tiklab politiskiem, kā arī tehniskiem incidentiem Pasaules kausā futbolā, ja tas notiek Krievijā. Taču diezin vai kāds varēja iedomāties, ka par šā vismaz 13 miljardus dolāru izmaksājušā Krievijas kā plaukstošas, miermīlīgas un viesmīlīgas zemes reklamēšanas pasākuma populārāko saukli kļūs «Slava Ukrainai!».

To droši var likt gada lielāko un katrā ziņā dārgāko PR neveiksmju saraksta galvgalī.

Sports ir politika. Jo lielāks, jo vairāk politika, bet pasaules līmeņa sports vienmēr ir lielā politika. It īpaši autoritāru režīmu pārvaldītās zemēs, vai tā būtu nacistiskā Vācija, kas rīkoja Olimpiskās spēles 1936. gadā, vai totalitārā Ziemeļkoreja, kuras sportistu un karsēju vienības bija nosūtītas uz ziemas Olimpiskajām spēlēm februārī.

Horvātijas komandas futbolists Domagojs Vida, kas spēlē 7. jūlijā bija guvis vārtus pret Krievijas izlasi papildlaikā un pēcspēles soda sitienu sērijā, pēc uzvaras ģērbtuvēs uzfilmēja selfiju, kurā redzams sakām: «Slava Ukrainai!» Bet viņam līdzās sēdošais bijušais izlases spēlētājs Ogņens Vukojevičs piebilst: «Šī uzvara ir [Kijevas] Dynamo un Ukrainai. Uz priekšu, Horvātija!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu