Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Svētdienas vakarā no amata atkāpās Lielbritānijas Brexit ministrs Deivids Deiviss, jo viņš nepiekrīt valdības apstiprinātajai Londonas nostājai izstāšanās sarunās ar ES. Savukārt pirmdien no amata atkāpās ārlietu ministrs Boriss Džonsons, kuru neapmierina premjerministres Mejas plāni pēc izstāšanās saglabāt ciešas attiecības ar ES. Par jauno ārlietu ministru izraudzīts līdzšinējais veselības ministrs Džeremijs Hants, bet Deivisu amatā nomainīja bijušais mājokļu ministrs Dominiks Rābs.

Piektdien stājās spēkā jaunie ASV muitas tarifi Ķīnas ražojumiem. Pekina paziņoja par pretpasākumiem. Arī Krievija spēra atbildes soli uz ASV muitas tarifiem un paaugstināja muitu vairākām ASV precēm.

Vācijas valdošā koalīcija vienojās par stingrāku migrācijas politiku, tādējādi pieliekot punktu valdības krīzei, kas draudēja gāzt Angelas Merkeles valdību. Sociāldemokrāti panāca savu — uz Austrijas un Vācijas robežas netiks veidotas slēgtas migrantu nometnes.

Eiropas Parlaments noraidīja autortiesību direktīvas atjaunināšanu, lai tā attiektos arī uz interneta vidi. Reforma bija iecerēta, lai izbeigtu eiropiešu mākslinieku ekspluatāciju internetā. Pret to iebilst lielās interneta kompānijas, kuras bažījas par jaunā regulējuma ietekmi uz izteiksmes brīvību un informācijas pieejamību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu