FOTO: Izskanējuši simtgades Dziesmu un deju svētki • IR.lv

FOTO: Izskanējuši simtgades Dziesmu un deju svētki

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku deju lieluzvedums "Māras zeme" Daugavas stadionā. Foto: Paula Čurkste, LETA
Aizkustinājuma asaras dalībnieku acīs, dziesmām plūstot no visas sirds pāri Mežaparka estrādei un priežu galotnēm, gavilēšana kopkora virsdiriģentiem un iemīļoto dziesmu autoriem, tautas kopības sajūta un spēks, ko dod vienotība. Īsumā tas par emocijām, kā svētdien noslēdzās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki.
Aizvadītajā naktī Mežaparka Lielajā estrādē izskanējušajā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku noslēguma koncertā “Zvaigžņu ceļā” un tam sekojošajā sadziedāšanās pasākumā bija klāt 67 253 cilvēki, līdz ar to šis ir kļuvis par visu laiku apmeklētāko Dziesmu svētku pasākumu, LTV raidījumā “Rīta panorāma” teica svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.
Ar grandiozu koncertu “Zvaigžņu ceļā” Mežaparka Lielajā estrādē svētdien izskanēja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki. Noslēguma koncerta ieceres pamatā ir iziešana pa Zvaigžņu ceļu caur vairākiem likteņa, vēstures, paaudžu un dabas lokiem un krustcelēm, lai beigās pa Piena ceļu atgrieztos mājās.

Koncertā piedalījās 16 500 jaukto, sieviešu, vīru un senioru koru dziedātāji, 1200 dejotāji un 1500 pūtēju orķestru mūziķi, solisti.

Savukārt Deju svētku centrālais koncerts – deju lieluzvedums “Māras zeme” – Daugavas stadionā tika izdejots sestdienas vakarā. Deju lieluzvedums “Māras zeme” bija veidots četrās daļās, kam sekoja izskaņa. Katrā no daļām tika izdejots kāds no mūsu tautas vēstures nozīmīgākajiem brīžiem.

Koncerta izskaņā Daugavas stadiona laukumā pulcējās visi 18 150 lieluzveduma dalībnieki, lai kopīgi izdejotu deju “Gaismu sauca, gaisma ausa” Jāņa Purviņa horeogrāfijā, ar karogu ceļu, noslēdzot grandiozo koncertu.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu