Radus neizvēlas • IR.lv

Radus neizvēlas

FOTO — the new yotk times
Katrina Benholda, © The New York Times News Service

ASV prezidenta senču dzimtenē ir daudz Donalda Trampa radinieku. Taču to grib atzīt tikai retais

Herberts Tramps par to runāt nevēlējās. Atgaiņājās arī Ilze Trampa. Vienīgi Ursula Trampa, kura saimnieko kaimiņciema beķerejā Trump, galu galā piekrita, pametot gaisā rokas un noelšoties: «Radus neizvēlas, vai ne?»

Šis radinieks ir ASV prezidents Donalds Tramps, kas ir Ursulas vīra brālēns septītajā pakāpē. Miegainajā Kalštates ciemā, kas iesēdies starp vīna lauku pauguriem Vācijas dienvidrietumos, viņu gan sauc vienkārši par Donaldu. Vietējā dialektā pašu uzvārdu izrunā kā «Drumps».

Trampa radu rakstos ir arī daudzas citas vietējās ģimenes: gan Vīsenborni, gan Giseļi, gan Benderi, gan arī Freindi. «Praktiski puse ciema,» pasmejas mērs Tomass Javoreks, ātri piebilstot: «Es pats ne!»

Kalštatē, kur tagad dzīvo 1200 cilvēku, piedzima abi ASV prezidenta vecvecāki no tēva puses — Fridrihs un Elizabete Trampi. Viņi izauga mājās, kas bija iepretim viena otrai, tika kristīti un arī salaulāti baznīcā pāris kilometru attālumā. Un vēlāk emigrēja uz Ameriku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu