Gaismā un aizkulisēs • IR.lv

Gaismā un aizkulisēs

2
Nellija Ločmele

Melnā jakā un padrūmu vaigu viņš stāv starp tautumeitām krāšņos vainagos. Tādu LETA fotogrāfs piefiksējis Ilmāru Rimšēviču kādā Dziesmu svētku pasākumā svētdien. Šī bilde savieno divas karstākās tēmas šīs nedēļas žurnālā: prokuratūras celto apsūdzību kukuļņemšanā Latvijas Bankas prezidentam  un visskanīgākos mūsu tautas svētkus. Dziesmu prieku piedzīvojam reizi piecos gados, bet tik augsta amatpersona ir apsūdzēta pirmo reizi.

Pirmo reizi arī prokuratūra nokāpusi no juridiskajiem augstumiem un cilvēcīgi izskaidrojusi apsūdzību būtību. Ļoti uzteicami! Lietas mērogs prasa ieviest skaidrību par pamatfaktiem, lai sabiedrība nav spiesta klausīties baumas vai vienpusēju informāciju. Atklātība vairo uzticēšanos, ka prokurors objektīvi dara savu darbu un gatavs atbildēt par to. Nevis pazust no radara pēc svarīgu lēmumu pieņemšanas, kā tas agrāk ir noticis — piemēram, skandalozajā tiesneses Bērziņas un uzņēmēja Gulami lietā.

Šī atklātība kā pa diedziņu ved pie nākamā lielā jautājuma, kas arī nevar palikt miglā — ja KNAB jau 2013. gadā noklausījās Rimšēvica sarunas un zināja par kukuļiem, kāpēc viņu neaizturēja? Bijušie biroja darbinieki piesauc slepenus ierakstus, kuri atklājot vēl trakāku ainu nekā oligarhu sarunas Rīdzenē. Kas notiek ar šo faktu pārbaudi — vai ierakstus klāj putekļi, vai izmeklētāji dzen pēdas pierādījumiem? Gaidām KNAB atbildi!

Bet ko šonedēļ visvairāk gaidām no Dziesmu svētkiem? Savu atbildi žurnālā sniedz brīnišķīgi kordiriģenti, kuriem to pajautājām. Bet mums katram — vienalga, uz skatuves vai skatītāju rindās — prieka atslēga ir viena: piedalīties!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu