Bremzes bandītiem • IR.lv

Bremzes bandītiem

2
Aivars Ozoliņš

ABLV pašlikvidācija iespaidos ne tikai finanšu, bet arī politisko stabilitāti

Latvijai jārīkojas stingri, lai atjaunotu valsts finanšu sistēmas reputāciju, pirmdien ieteica Starptautiskais Valūtas fonds. Otrdien Finanšu un kapitāla tirgus komisija informēja, ka ārvalstu noguldījumu īpatsvars Latvijas bankās samazinājies no 39,7% pagājušā gada beigās līdz 28,7% pašlaik.

«Process vēl nav noslēdzies,» teica FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš, un ārvalstu noguldījumu īpatsvara mērķis Latvijā esot 15%, bet vēlamā NVS valstu noguldījumu daļa — 5%.

Putniņš runā par procesu, kas sākās februārī, kad ASV Finanšu ministrija rosināja noteikt sankcijas ABLV bankai, kura organizējusi naudas atmazgāšanas shēmas, tai skaitā Ziemeļkorejas ballistisko raķešu programmas finansēšanai. Maijā Reuters ziņoja, ka pēc ABLV slēgšanas un ticamas informācijas saņemšanas no ASV Latvijā ir sākta izmeklēšana par banku sektora iespējamo saistību ar Krievijas naudas izmantošanu Eiropas valstu vēlēšanu un citu politisku procesu ietekmēšanai un pat valsts apvērsuma mēģinājuma finansēšanu Melnkalnē 2016. gadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu