Putina un Trampa tikšanās, visticamāk, notiks Helsinkos (papild.) • IR.lv

Putina un Trampa tikšanās, visticamāk, notiks Helsinkos (papild.)

5
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās, visticamāk, notiks nevis Austrijas galvaspilsētā Vīnē, kā tika ziņots iepriekš, bet gan Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Par to, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta ziņu aģentūra Reuters un izdevums Politico.

Reuters raksta, ka no tikšanās Vīnē nolemts atteikties. Iepriekš austriešu Kronen Zeitung ziņoja, ka abu valstu līderu tikšanās Vīnē varētu notikt 15. jūlijā.

Galīgais lēmums tiks pieņemts pēc ASV prezidenta padomnieka Džona Boltona vizītes trešdien Maskavā. ASV nacionālās drošības padomnieks Boltons trešdien tiksies ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Putina un Trampa tikšanās, iespējams, notiks trīs dienu laikā pēc Trampa vizītēm Briselē un Londonā, kas paredzētas no 11. līdz 13. jūlijam. Arī The Washington Post rakstīja, ka tikšanās varētu notikt pēc NATO samita Briselē, kas paredzēts no 11. līdz 12. jūlijam.

Tramps ne reizi vien ir izteicis vēlēšanos uzlabot attiecības ar Krieviju. Vienlaikus ASV pusotra gada laikā viņa vadībā ir nopietni pastiprinājušas sankcijas pret Krieviju.
Putins un Tramps 2017. gadā personīgi ir tikušies divas reizes, taču abās tikšanās nenotika divpusējās sarunas.

Kremlis: ASV un Krievija vienojušās par Putina un Trampa tikšanos trešajā valstī

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons vienojušies par Putina un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās vietu un laiku, paziņojis Putina padomnieks ārlietās Jurijs Ušakovs. Pēc viņa teiktā, par tikšanās vietu un laiku tiks paziņots ceturtdien. “Samitam izvēlēta ļoti ērta vieta gan Krievijai, gan ASV – tā ir trešā valsts,” pēc Putina un Boltona tikšanās Kremlī paziņoja Ušakovs.

Putina un Trampa sarunas ilgs vairākas stundas un tajās galvenā uzmanība tiks pievērsta divpusējām attiecībām, Sīrijai un atbruņošanās jautājumiem, sacīja Ušakovs.

Kremlis pieļauj, ka Krievijas un ASV prezidenti pēc tikšanās varētu izplatīt kopīgu paziņojumu par divpusējām attiecībām un kopīgām darbībām starptautiskajā arēnā, ziņo LETA/Interfax/AFP.

Tiekoties ar Boltonu, Putins izteica cerību, ka viņa vizīte Maskavā palīdzēs uzlabot abu valstu divpusējās attiecības. “Jūsu vizīte Maskavā dod mums cerību, ka mēs varam vismaz spert pirmo soli attiecību atdzīvināšanai starp mūsu valstīm,” uzņemot Boltonu Kremlī, sacīja Putins. “Mēs nekad negribējām konfrontāciju,” paziņoja Putins, paužot nožēlu, ka Krievijas un ASV attiecības nav “labākajā formā”.

Boltons norādīja, ka ir svarīgi turpināt sarunāties, un izteica komplimentu Putinam par Pasaules kausa futbolā sekmīgo noorganizēšanu. 2026.gadā Pasaules kausu futbolā organizēs ASV, sadarbojoties ar Meksiku un Kanādu. “Pat agrāk, kad mūsu valstīm bija domstarpības, mūsu līderi un viņu padomnieki tikās, un es domāju, ka tas nāca par labu abām mūsu valstīm, par labu stabilitātei pasaulē,” sacīja Boltons.

Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs iepriekš trešdien sacīja, ka sarunās tiks apspriests ASV un Krievijas attiecību “skumjais stāvoklis”, kā arī svarīgākie starptautiskie jautājumi.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (5)

Sskaisle 27.06.2018. 12.02

jaunā pasaules kārtība – zemes īpašnieki – tauta – mirst badā – bet tās bagātības nonāk bagātāko investoru rokās, kuri kļūst vēl bagātāki – mūsu NATO varoņdarbi –

protams, ka mums to pasniedz kā cīņu pret terorismu ….

mums nabagiem jāuzņem bēgļi ….

tāda pasaule

https://www.youtube.com/watch?v=C9PIXOA7EBM

0
-1
Atbildēt

1

    QAnon > Dusma 27.06.2018. 13.30

    Interventi jāuzņem tāpēc, ka tavējie, krievu iebrucēji, kopā ar Irānas lupatgalvām, Hesbola teroristiem un plānprātiņu ar žirafes kaklu, Asadu, slepkavo Sīrijas civiliedzīvotājus, un tāpēc, ka pēc Putina pasūtījuma prokremliskie lopi: Junkers, Dombrovskis un Tusks, kopā ar Merķeli un Makaronu Āfrikā izvietojuši “bēgļu” vervēšanas punktus.

    0
    -1
    Atbildēt

    3

    Sskaisle > altinyildiz 27.06.2018. 15.06

    Sskaisle > altinyildiz 27.06.2018. 13.53

    stapr citu – tu nelieti – garlaikojies un tāpēc šķaudi man virsū, ķems !

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > altinyildiz 27.06.2018. 13.52

    ja būtu tik vienkārši kā tu raksti – tad jau pasaule vēl būtu glābjama, bet viss ir sarezģītāk

    bet ne man to saprast, kur nu vēl tādam puņķim kā tev

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu