Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Sicario 2: Karteļu karš
Kristīne Simsone

oooc Sicario 2: Karteļu karš / Sicario 2: Soldado. Vasara ir neredzēti rēna — kinorepertuārā jūtami mazāk Holivudas izklaides lieldarbu. Taču 2015. gada trillera Sicario turpinājums ir viens no sezonas spilgtākajiem pieturas punktiem. Narkotrillera otrās daļas režija vairs nav talantīgā kanādiešu autora Denī Vilnēva rokās, līdz ar to spriedze un vēstījums nav tik skrupulozi saausts no psiholoģiskajiem apakštoņiem. Taču arī Stefana Solimas veidotā otrā daļa ir teicams žanra kino. Filmas darbība norisinās ASV un Meksikas pierobežā, un skatītāji tiek iegremdēti robustā un brutālā kriminālajā pasaulē. Attiecību kārtošana un varas spēles izvēršas saistošā trillerī, kur lielākais uzsvars likts uz spraiga sižeta dinamikas uzturēšanu, nevis stāstniecības niansēm. Kino no 29. jūnija.

Saruna Kinomākslas jēga un nejēdzības. Kāda ir kino vērtība simtgadē? Kas gaida Latvijas kino pēc simtgades programmas — uzplaukums vai panīkums, atkal nonākot pieticīgāka budžeta apstākļos? Kas definē kinodarba veiksmi — ieņēmumi, sabiedrībā radītā rezonanse vai kas cits? Sarunu festivālā Lampa diskusijas dalībnieku vidū ir producenti Aija Bērziņa un Andrejs Ēķis, pie savas pirmās pilnmetrāžas spēlfilmas Dvēseļu putenis strādājošais režisors Dzintars Dreibergs, kinokritiķe un filmu autore Liene Linde. Sarunas moderators — kino izplatītājs Sergejs Timoņins. Lampa 29. jūnijā plkst. 16 Cēsīs, LIAA teltī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu