Infografika: Vai gribam novērst auto vadīšanu reibumā? • IR.lv

Infografika: Vai gribam novērst auto vadīšanu reibumā?

AS Aldaris noskaidroja iedzīvotāju nostāju un rīcību situācijās, kad līdzcilvēki sēžas pie stūres alkohola reibumā. Iedzīvotāju aptauja parādīja, ka 31% iedzīvotāju joprojām uzskata, ka nelielai alkohola lietošanai nav ietekmes uz viņu braukšanas spējām un redzot, ka manāmi iereibis cilvēks grib sēsties pie stūres, 57% aptaujāto apstātos un pavērotu no malas, nevis nekavējoties iesaistītos.

AS Aldaris organizētais sociālais eksperiments apstiprināja, ka daļa sabiedrības neiesaistās situācijās, kad manāmi iereibis cilvēks vēlas sēsties pie stūres. Tā laikā divi aktieri aicināja cilvēkus uz ielas palīdzēt pieņemt lēmumu, kurš no viņiem ir mazāk iereibis un drīkst sēsties pie stūres. Video atskatā redzams, ka biežākais arguments, ko nejauši garāmgājēji min, lai nepieļautu braukšanu dzērumā, ir sastapšanās ar policiju un bailes no bargiem sodiem.

Lai arī ar katru gadu samazinās negadījumu un cietušo skaits, ko izraisījis vadītājs alkohola reibumā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas apkopotie dati liecina, ka pērn reibumā tika izraisītas 166 avārijas, kurās tika ievainoti 244, bet bojā gāja 12 cilvēki.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu