Nebaudāms piedāvājums • IR.lv

Nebaudāms piedāvājums

1
Pauls Raudseps

Latviju satrauc vēlēšanas, Rietumus — bēgļi, visur virsroka emocijām un haosam

Priekšvēlēšanu cīņa rit pilnā sparā. Daži jau vārtās pa dubļiem — viens no Jaunās konservatīvās partijas līderiem, bijušais KNAB darbinieks Juris Jurašs apgalvo, ka viņa rīcībā esot informācija par simtiem tūkstošu eiro lieliem maksājumiem Nacionālās apvienības vadītājiem Dzintaram un Parādniekam, bet dokumentus publiskot negrib. NA nepaliek atbildi parādā un bez jebkādiem konkrētiem pierādījumiem metas apsaukāt JKP par «Krievijas aģentiem». Abi esot vērsušies pie tiesībsargiem, lai tie lēnā garā sāk izmeklēt, taču galvenais, protams, ir ātri piesaistīt publikas uzmanību ar skaļiem virsrakstiem.

Tev šī plūkšanās krīt uz nerviem? Pie tevis ar vēlīgu smaidu nāk Saskaņa, kura vēlētājiem sagatavojusi sevišķu delikatesi — Maskavai draudzīgu «sociāldemokrātu» partiju ar mežonīgi liberālu premjerministra kandidātu un baptistu bīskapu par prezidentu.

Borščs ar austerēm un debesmannu — tā ir Saskaņas recepte. Sagāz visu bļodā, lai vēlētāji izķeksē to, kas katram garšo. Mmmmmm.

Kā Staļins reiz teica, dzīve kļuvusi labāka, biedri, dzīve kļuvusi jautrāka. Un, bez šaubām, šis ir tikai sākums. Šīs ir visneprognozējamākās vēlēšanas kopš 1995. gada šausminošā balsojuma par 6. Saeimu. Toreiz Latvija tikai par mata tiesu izvairījās no valdības, kuras populisms un mīlestība pret Maskavu būtu mums krietni sarežģījusi vai pat liegusi iespēju iestāties Eiropas Savienībā un NATO. Rezultāts palikšanai ģeopolitiskā pelēkajā zonā šobrīd uzskatāmi redzams Donbasā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu