Līgo rituāls

Zīmējums — Līga Spunde
Sandra Spunde
Print Friendly, PDF & Email

Ierodoties ar paša sietu siera rituli, to pamanīs un novērtēs visi

Pagaršot  un salīdzināt uz svētku galda sarindotos sierus — kurš stingrāks, irdenāks vai zeltaināks — ir viens no Līgo vakara prieciņiem. Katrai saimniecei ir savi mazie noslēpumi — cik olu vai sviesta pielikts, cik ilgi karsēts. Lai arī Jāņu siera receptes būtība gadu gaitā nav ļoti mainījusies, sīkas nianses tomēr ir. Esam izskatījuši dažādu laiku Latvijas pavārgrāmatas un izrakstījuši dažas receptes. Varbūt kāda noder arī jums! Atcerieties — uzcienāt līgotājus ar paštaisītu sieru ir ļoti stilīgi!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu