Eduards Kristons, Pippa Cafe saimnieks • IR.lv

Eduards Kristons, Pippa Cafe saimnieks

Pippa ir punduršpica šķirnes suņu meitene, un viņas vārdā Eduards Kristons nosaucis kafejnīcu Brīvības ielā. Pippa ir pareizā izmēra suns šai vietai, jo mazā kafejnīca ir tikai 14 kvadrātmetru liela. Foto — Gatis Rozenfelds, Picture Agency
Ieva Alberte

Saldi smaržo vafeles, un dzindzina ledus gabali aukstajā augļu limonādē. Taču kafejnīcā nav brīvu vietu. Es piesēžu uz kaut kā apaļa un balta. Saimnieks smaidot norāda, ka tā ir miskaste, un veikli atrod krēslu. Tikai 14 kvadrātmetru nelielajā kafejnīcā ir ļoti jauki: pie letes sēž omīte ar mazmeitu un pasūta tapas, krēslos — medicīnas studentes pilda studiju darbus. Blakus viņām — ģimene ar zīdaini. «Te ir ļoti laba kafija!» saka tētis Kārlis, kurš uz Pippu Brīvības ielā brauc no Mežaparka. Pippa Cafe atrodas netālu no Cēsu ielas, nebūt ne pašā Rīgas centrā, tā darbojas tikai kā kafijas vieta un piecos vakarā tiek slēgta. Agri no rītiem Eduardam ir visvairāk darba, jo pēc kafijas nāk cilvēki no tuvējiem birojiem. Pippu iecienījušas arī divas aktrises: Dārta Daneviča un Agnese Cīrule. Novērtējot, ka var ienākt ar suņiem un ir laba kafija. Eduards stāsta, ka kafijas ik pa laikam mainās. Nesen bijušas pieejamas tādas augstvērtīgas šķirnes kā Panamas Geisha Alpes un dažādas Cup of Excellence kafijas.

Kafejnīcas īpašnieka Eduarda Kristona tētim Rīgā pieder divas ēdnīcas, tāpēc ēdināšanas vide Pippa saimniekam nav sveša: palīdzējis klāt banketus. Pirms diviem gadiem, kad Eduardam bija 21, viņš sāka strādāt Vincentā pie uzkodu sagatavošanas. «Rītiņš bija laba skola,» atceras Eduards. Iegūtais noderēja, strādājot pieczvaigžņu viesnīcas restorānā Vīnē. Atgriezies Latvijā, Eduards domāja, ko darīt. Tētis ieteica uzzināt ko vairāk par kafijām. Tā bija laba ideja. Kursos Eduards iepazina kafijas pasauli, apjauta, ka tā ir ļoti plaša. «Ir tik daudz dažādu pagatavošanas veidu, nianšu. Kļuva interesanti un gribējās savu kafijas vietu.» Eduards nodibināja firmu un domāja pa kafejnīcas nosaukumu. «Pirms pāris mēnešiem biju draudzenei uzdāvinājis punduršpicu Pippu. Vārdu suņuks ieguva, iedvesmojoties no Keitas Midltones māsas vārda — Pippa. Šķita piemērots.» Vispirms kafejnīcu Eduards atvēra Upīša pasāžā, taču tur «ar vietu nebiju trāpījis pareizajai publikai». «Nesaprata. Pēc pusgada meklēju citu vietu.» Atrada telpas Brīvības ielā, kur agrāk bijis apģērbu veikals.

Pati Pippa gan kafejnīcā neciemojas katru dienu. Viņai mājās jautri, jo tur ir deviņi draugi — Eduarda tētis ir pasaules vicečempions kamanu suņu sportā. Taču Pippas klātbūtne kafejnīcā jūtama it visur: pie sienām ir bildes, kurās punduršpics «fotošopēts» dažādās pasaules vietās.

«Rīt varu samaksāt?» atvadoties vaicā regulārais kafejnīcas klients Kārlis. Eduards piekrītoši pamāj.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu