VIDEO: Bioloģiskā lauksaimniece Inese Stičinska: “Darbs izdaiļo cilvēku” • IR.lv

VIDEO: Bioloģiskā lauksaimniece Inese Stičinska: “Darbs izdaiļo cilvēku”

Inese Stičinska. Publicitātes foto

“Lauki mani atsauca atpakaļ no pilsētas. Ar varu to nevar, arī modes pēc to nevar. Tev ir jāvēlas to darīt, tam ir jābūt tevī iekšā,” ir pārliecināta bioloģiskās saimniecības īpašniece Inese Stičinska no Kokneses novada.

“Visa diena tiek pavadīta strādājot. Vakarā nogurums ir briesmīgs, bet mums patīk. Mana vecāmāte teica: “Darbs izdaiļo cilvēku”,” stāsta Inese.

“Es ceru, ka lauki nekad nepaliks tukši. Es ceru, ka katrā novadā būs daudz mazo saimniecību, lai būtu dzīvība un rosība, lai dobes nepārvēršas par pļavām un ābelēm ir, kas nolasa ābolus,” saka Inese. “Esmu šeit iesakņojusies kā liepa. Man vajag rušināšanos pa zemi. Visiem latviešiem vajag rušināšanos, vajag just zemi. Mēs vienkārši esam no tā taisīti.”

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu