Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā otrajā vizītē bija ieradies ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieks pretterorisma jautājumos Maršals Bilingslijs. ASV vēlas, lai ABLV Bank likvidāciju kontrolētu FKTK, nevis pati banka, viņš atzina finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS). ASV amatpersona atklāja, ka viens no vizītes iemesliem ir arī maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavība.

Dažas dienas pēc izvirzīšanas augstajā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā Māris Skujiņš atsauca savu pieteikumu. Iemesls esot «melu kampaņa», par ko viņš informējis arī Drošības policiju. Mediji ziņoja, ka Skujiņš bijis finanšu direktors koģenerācijas staciju projektam, kurā divi no investoriem bijuši Māris Martinsons un Viktors Krasovickis. Premjers Māris Kučinskis informēja, ka būs jauns konkurss uz VID vadītāja amatu.

Saeima pagājušajā nedēļā otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Vispārējās izglītības likumā. Tie paredz jaunā satura ieviešanu skolās, taču tā sāksies 2020. gadā, gadu vēlāk, nekā bija plānojusi Izglītības ministrija. Saeimā panāktais kompromiss paredz arī atteikties no  priekšlikuma par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma.

Saeima aicināja valdību ieviest obligātu valsts aizsardzības mācību vidusskolās. No nākamā mācību gada to ieviestu kā pilotprojektu, no 2020. gada tas būtu obligāti piedāvājamās izvēles priekšmets, bet no 2024. gada jau obligāts mācību priekšmets.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu