Kustībai “Iespējamā misija” piešķir Eiropas Pilsoņu balvu • IR.lv

Kustībai “Iespējamā misija” piešķir Eiropas Pilsoņu balvu

"Iespējamās misijas" plakāts skolā. Foto: Kristīne Meistere, LETA

Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Pilsoņu balvas komiteja paziņojusi 2018. gada balvas laureātus visā Eiropas Savienībā (ES) – no Latvijas tā piešķirta kustībai Iespējamā misija.

Kustību “Iespējamā misija” izvirzīja Eiropas Tautas partijas (ETP) Latvijas EP deputāti – Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Artis Pabriks un Inese Vaidere.

Eiropas Pilsoņu balva ir Eiropas mēroga apbalvojums, ko Eiropas Parlaments ik gadu piešķir personām, grupām vai organizācijām par izciliem sasniegumiem un ieguldījumu, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un saliedētību, sekmējot pārrobežu sadarbību ES ietvaros, kas stiprina Eiropas garu. Balvu piešķir arī par ikdienas darbību, kas apliecina un sabiedrībā nostiprina Eiropas Savienības Pamattiesību hartā paustās kopējās vērtības – cilvēka cieņu, brīvību, vienlīdzību un solidaritāti.

Kustības valdes priekšsēdētāja un dibinātāja Ingrīda Blūma teica, ka Iespējamā misija 10 gadu laikā ir pierādījusi, ka izglītības sistēmai Latvijā var piesaistīt spējīgākos Latvijas un arī citu valstu augstskolu absolventus. Savukārt eiroparlamentāriete Sandra Kalniete uzsvēra, ka Iespējamā misija ir izcila iniciatīva, kas ceļ skolotāja darba prestižu un ienes skolās un sabiedrībā pozitīvas un kvalitatīvas pārmaiņas. Pēc viņas domām, Iespējamā misijā jaunieši paaugstina skolēnu interesi un motivāciju mācīties, palīdz izaugt zinošai, radošai un uzņēmīgai paaudzei, kas spēs padarīt Latviju par globāli konkurētspējīgu valsti.

Apbalvojums ietver Eiropas Pilsoņu balvas goda medaļu, ko pasniedz laureāta dzimtenē – svinīgā ceremonija Latvijā notiks rudenī. Visus laureātus 9. oktobrī sveiks īpašā pasākumā Eiropas Parlamentā Briselē.

Eiropas Pilsoņu balvu Eiropas Parlaments iedibināja un piešķir kopš 2008. gada. Iepriekš no Latvijas balvu saņēmusi Lauku bibliotēku atbalsta biedrības vadītāja Biruta Eglīte (2013), Latvijas Lauku sieviešu apvienības vadītāja Rasma Freimane (2012), labdarības fonda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta (2015) un labdarības maratona Dod Pieci komanda (2017).

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu