Žurnāls: Ar ko konfliktēja administrators Mārtiņš Bunkus? • IR.lv

Žurnāls: Ar ko konfliktēja administrators Mārtiņš Bunkus?

3
Mārtiņš Bunkus. Foto — Contactout

Tikai pārsimt metru no Valsts policijas 30. maija rītā savā auto nošautais maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus (38) bija starp ietekmīgiem spēlētājiem maksātnespējas administratoru saimē, tāpēc viņa slepkavība raisa dažādus minējumus par tās motīviem.

Ceturtdien žurnāls Ir apkopojis iespējamos virzienus, kuros iezīmējas nopietni Bunkus konflikti ar citiem nozares spēlētājiem.

Viena no visnaudīgākajām versijām ir saistīta ar likvidējamo banku ABLV. Lai arī bankas īpašnieki izlēma paši likvidēt banku un piesaistīt likvidatoru, patlaban vēl buksē FKTK lēmums par bankas likvidāciju. Bankas īpašnieki ir piesaistījuši administratoru Elviju Vēberu, kurš žurnālam Ir pazīstams no agrākiem ar citu maksātnespējas administratoru – Māri Sprūdu – saistītiem “ķēķa” darījumiem maksātnespējas procesos. Žurnāla avoti norādīja, ka Vēbera piesaisti ABLV likvidācijai var vērtēt kā Sprūda “jumtu”, proti, bankas īpašnieku “nodevu” tam, lai pašlikvidācija norisinātos sekmīgi.

Arī Bunkus izrādījis interesi par ABLV likvidāciju, un žurnāls raksta, ka pēdējo mēnešu laikā uz FKTK tika izdarīts spēcīgs spiediens, ka pašlikvidācija nebūtu atbalstāma. Ar to arī skaidrojama FKTK vilcināšanās pieņemt lēmumu par ABLV.

Otra versija saistīta ar Bunkus līdzdalību maksātnespējīgās Trasta komercbankas (TKB) lietā. Sākotnēji šīs bankas likvidācija nonāca Sprūda komandas biedra Ilmāra Krūma pārziņā, bet pēc sarežģītām cīņām TKB likvidāciju pirms gada pārņēma administrators Armands Rasa sadarbībā ar Bunku. Turklāt no TKB likvidācijas procesa izauga kriminālprocess pret Sprūdu un Krūmu aizdomās par naudas izspiešanu no kreditoriem.

Profesionālajā darbībā Bunkus un Sprūda ceļi krustojušies ne tikai TKB lietā, bet arī maksātnespējīgā uzņēmuma Dzimtā sēta lietā. Šā uzņēmuma administrēšana bija “zelta ādere” Sprūdam. Pēc Sprūda atcelšanas no amata Dzimtā sēta nonāca tieši Bunkus biroja darbinieces Jekaterinas Galuškas administrēšanā.

Kas vēl varētu būt “ieguvējs” pēc Mārtiņa Bunkus nāves, lasiet vairāk žurnālā Ir šeit.

Komentāri (3)

QAnon 08.06.2018. 11.40

Es minēju tikai, kā vienu no versijām. Ja mani būtu turējuši cietumā, lai nelietīgi maksātnespējas administratori un viņu atbalstošais čekas projekts, tā saucamā partija, raustu miljonus, es arī domātu par atriebību. Parteigenoses, kas iedzīvojušies no nelietīgo admininistratoru: Ločmeļa, Ābeles, Velmera un Bunkusa pretlikumīgām darbībām, nav manējie.

0
0
Atbildēt

0

QAnon 08.06.2018. 03.23

Lai Bunkus varētu tik vērienīgi nesodīti šiverēt, LPSR milicija pret Sprūda kungu safabricēja apsūdzības un noturēja viņu ilgi cietumā. Kā vienu no daudzām versijām varētu pieņemt, ka Vienotības cilvēku nolikvidēja Sprūds un tā bija atriebība.

0
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > altinyildiz 08.06.2018. 08.24

    nu apžēlojies – vai tu nesaproti, ka šeit esam palikuši tikai es un tonijs un tu un tavi troļļu fabrikanti – nu kam tu stāsti šīs blēņas – nu tik debīls taču neesi, lai mēģināt man kaut ko tādu iestāstīt –
    skaidrs, ka runa ir par politisko eliti – kur politiķu pārdevēja un pirceja statss nemitīgi mainās

    šorīt klausījos tv rīta panorāmu – iedomājies – tā vietā lai meditētu – klausos tv panorāmu un tur skaidri un gaiši izskanēja FRajevska svētie vārdi – maksātnespējas administratoru pirmais uzdevums un pienākums būtu bijis glābt uzņemumus – bet

    padomā – ja izglābs uzņemēmumu – cik miljardi aizies gar degunu taviem parteigenosēm un visiem tiem partijņikiem , kuri klusi uz šo procesu noskatās

    nu par to vismaz mēs varam vienoties ka valsts – mana un tava Latvijas valsts ir tā, kura organizē šīs grandiozās zagšanas šaura cilvēku loka interesēs

    klau – mana pārliecība ir tā, ka bunkus nošāva kādas lielas bankas dēļ – lai pabaidītu visus, kuri uz šīs bankas bojāejas rēķina grib iedzīvoties – tikai un vienīgi …..

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu