Komikss: Kāpēc tiesneses un uzņēmēja sarakste prokuroram nebija pierādījums kukuļošanai? • IR.lv

Komikss: Kāpēc tiesneses un uzņēmēja sarakste prokuroram nebija pierādījums kukuļošanai?

3
Ernests Kļaviņš

Šā gada 24. aprīlī prokurors Māris Leja izbeidza kriminālprocesu pret bijušo Rīgas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāju Aiju Orniņu un bēdīgi slaveno uzņēmēju Jūliju Krūmiņu epizodē par aizdomām kukuļošanā. Prokurors uzskatīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) savāktie pierādījumi ļauj konstatēt nevis nepārprotamu kukuļa piedāvāšanu, bet tikai “nodoma atklāšanu”.

Lai gan “nosodāmas no morālā viedokļa”, šādas darbības tomēr nav krimināli sodāmas, tāpēc lieta ir jāslēdz, secināja prokurors. Tiesa, KNAB darbu šajā lietā prokurors Leja slavē, lai gan viņa lēmums lietu izbeigt faktiski miskastē izmet visu biroja izmeklētāju darbu.

“Ja salīdzinām ar Rīdzenes sarunu [oligarhu] lietu, ir redzama viena būtiska atšķirība, neskatoties uz iznākuma līdzību. Šeit ne tikai klausītas sarunas, bet cilvēki tiešām ir mēģinājuši pēc tam skatīties un pārbaudīt, kas notiek ārpus sarunām,” žurnālam Ir atzīst Leja. Šajā ziņā viņš izmeklētāju darbu uzskata par paraugu, kā jāstrādā operatīvi.

Kas notika 2016. gada 11. februārī Rīgas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājas Orniņas kabinetā un par ko viņa ar Krūmiņu sarakstījās uz papīra lapas, skatieties Ernesta Kļaviņa komisku.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (3)

tonijs 07.06.2018. 14.05

“Nacionālpatrioti”, lieniet ārā no savām tumšajām alām un sāciet aizstāvēt Nacionālās apvienības ministru Rasnaču, jo “viņš jau par to neatbild un neko nevar izdarīt”!

+1
0
Atbildēt

0

tonijs 07.06.2018. 13.16

Vai Tiesu administrācijā var strādāt cilvēks ar sliktu reputāciju? Ko par to domā Rasnačs?

“Tiesu administrācija ir tieslietu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes moderna, un uz izaugsmi vērsta valsts pārvaldes iestāde, kas organizē un nodrošina rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu administratīvo darbu.”
https://www.ta.gov.lv/LV/zinas_par_iestadi_1508/par_mums__1537/par_mums_15

+1
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu