Sauciet mani par Miksu! • IR.lv

Sauciet mani par Miksu!

Miksu Pātelainens. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Markus Kuokanens, speciāli Ir

Futbola izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens (51) dzimtajā Somijā piedzīvojis gan dievināšanu, gan fanu pūļu prasības atkāpties. Latviešus viņš mierina, ka patiesībā nav tik nīgrs, kā izskatās bildēs

Miksu Pātelainens (Mixu Paatelainen) kārtīgā uzvalkā stāv Daugavas stadiona vidū un smaida fotogrāfiem. Pozējot paceļ futbola kreklu Latvijas karoga krāsās, uz kura lasāms paša uzvārds. Šī ir Latvijas futbola izlases jaunā trenera pirmā fotosesija Rīgā.

Tas ir jauns sākums ne tikai izlasei, bet arī pašam trenerim, kura iepriekšējais darba līgums strauji aprāvās nupat aprīlī. Taizemes premjerlīgas klubs Ubon UMT United nomainīja treneri tikai trīs mēnešus pēc sadarbības sākšanas.

Mēs ar Pātelainenu apsēžamies sarunai stadiona terasē, ko piesildījusi maija saule. Trenera aizņemtajā grafikā pirms Baltijas kausa sākuma neatrodas laiks īstai pusdienu intervijai ārpus stadiona, tāpēc esmu atnācis ar zemenēm. «Mans krekls viss būs sarkans! Bet ogas tiešām ir saldas,» no uzkodas neatsakās Pātelainens.

Uz šī vīra pleciem gulstas lielas Latvijas futbola līdzjutēju cerības. Visi gaida Latvijas izlases uzvaru UEFA Nāciju līgas apakšgrupas sacīkstēs šoruden. Baltijas kausa izcīņa jūnija sākumā ir laba iespēja sagatavoties šīm svarīgajām spēlēm. Intervijas brīdī spēles ar Igauniju un Lietuvu vēl ir priekšā, bet tagad jau zinām, ka aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas izlase pirmajā mačā izcīnīja uzvaru pār Igauniju 1:0, bet otrdien nospēlēja 1:1 pret Lietuvu un izcīnīja Baltijas kausu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu