Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas


VĒSTURE.
NYET, NYET, SOVIET. IZDEVĒJS LATVIEŠI PASAULĒ. Atmiņas un fotogrāfijas par politiskajām akcijām un demonstrācijām ASV, Austrālijā, Lielbritānijā, Kanādā, Vācijā un Zviedrijā no 1944. līdz 1991. gadam. Atmiņu stāsti atklāj trimdas latviešu izdomas bagāto un drosmīgo rīcību cīņā, kopības sajūtu un jaunības aizrautību. Apgāda cena 12 €.


KINO.
ROLANDA KALNIŅA TELPA. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Apjomīgs un bagātīgi ilustrēts pētījums, kas apskata dažādas tēmas režisora filmogrāfijā un dzīvē. Tekstus radījis astoņu autoru kolektīvs, un katrs no viņiem savā nodaļā izpētījis atsevišķu rakursu Rolanda Kalniņa radošajā mūžā. Apgāda cena 29 €.


HUMORS.
GATIS ŠĻŪKA. KARIKATŪRA LV. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. 300 karikatūru par svarīgām tēmām. Tajās ietvertās metaforas, asociācijas, valodas spēles, ironiju par paradumiem, notikumiem nolasīs, atšifrēs tikai Latvijas ļaudis — meteņus un iemeteņus, pautošanu un līgošanu, savus oligarhus un laimeslāčus. Apgāda cena 9 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu