Infografika: Plastmasas jūra 1

No okeāna izskalotie plastmasas atkritumi Kutas pludmalē, Bali, Indonēzijā. Foto: EPA/LETA
Print Friendly, PDF & Email

Viens no šaušalīgākajiem piemēriem, kur var redzēt plastmasas atkritumu ietekmi uz vidi, ir tā dēvētais Klusā okeāna atkritumu pleķis. Šā gada martā zinātnieki paziņoja, ka okeānu straumju vienkop sanestā plastmasas “kontinenta” izmērs sasniedzis 1,6 miljonus kvadrātkilometru jeb trīs reizes lielāku teritoriju par Franciju.

 

 

Komentāri (1)

kolpants 01.06.2018. 10.17

Да, но проблема в том, что та же Индия там и гадит. Поэтому запрет ЕС фактически ничего не решит, кроме того, что свою же индустрию подожмут

Если ЕС так хочется решать проблему, то надо просто выделить финансирование, сделать несколько судов. И пусть они себе бороздят моря, собирают пластмассу, перемалывают, прессуют и везут на берег на переработку. Технологически это не так сложно. И за лет 5 может и решили бы эту проблему. И уже параллельно работая над сбором мусора, развитием технологий и т..д.
Да, есть уже сейсас биодеградируемая одноразовая посуда. Но если обычные стаканчики стоят менее 50 центов, то деградируемые уже несколько евро. Ну так субсидируйте эти стаканчики. пусть они стоят только на процентов 10% дороже, тогда их начнут покупать.

0
-1
Atbildēt

0

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu