IT dumpis • IR.lv

IT dumpis

Protestētāji Erevānas ielās 23. aprīlī. Viņi panāca, ka līdzšinējais prezidents Seržs Sargsjans, kurš pēc savu pilnvaru termiņa beigām stājās premjera amatā, bija spiests no tā atkāpties jau pēc sešām dienām. Foto — AFP/LETA
Nīls Makfarkuars, © The New York Times News Service

Pēc vērienīgajiem protestiem, kuros tika panākta Armēnijas senilās politiskās elites gāšana, tiek slavēti jauno tehnoloģiju darbinieki — tieši viņu entuziasms piešķīla jaunu dzirksti alkām pēc sen gaidītām pārmaiņām

Lilita Petrosjana savos 26 gados par dzīvi daudz sūdzēties nevarēja — viņai ir maģistra grāds socioloģijā un pedagoģijā un labs darbs, veidojot jaunas funkcijas PicsArt, visā pasaulē veiksmīgai mobilai lietotnei, kas tiek izmantota fotogrāfiju pārveidošanai sociālajos medijos. Tomēr viņas vecāki nemitīgi mudināja savu meitu pamēģināt laimi ASV vīzas loterijā vai meklēt iespēju emigrēt uz kādu citu valsti. Tā pēdējās desmitgadēs darījuši daudzi citi jaunie armēņi.

«Es visu laiku atbildēju: nē, es nevēlos dzīvot citā zemē,» stāsta Lilita, sēžot savas kompānijas atvērta tipa birojā galvaspilsētā Erevānā. «Es dodu priekšroku dzīves uzlabošanai šajā valstī.»

Šā gada aprīlī beidzot viņai parādījās šāda iespēja — jaunā sieviete pievienojās simtiem tūkstošu protestētāju, kuru aktivitātes galu galā vainagojās ar valdošās partijas nogremdēšanu.

Tieši armēņi līdz 30 gadu vecumam, kas tiek dēvēti par neatkarības paaudzi, jo dzimuši pēc PSRS sabrukuma 1991. gadā, bija plašo protestu mugurkauls. Un starp viņiem īpaši izceļami jauno tehnoloģiju nozarē nodarbinātie, kuri ļoti efektīvi nodrošināja demonstrāciju intensitāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu